Alapította: Dékán István 1996-ban

KULTURÁLIS-MŰVÉSZETI EGYESÜLET

2021-07-14

Nagyvárad

ASOCIAȚIA CULTURAL-ARTISTICĂ

„SLASH LIGHT”

 

KULTURÁLIS-MŰVÉSZETI EGYESÜLET

 

       Négy fotóművész, gondoltunk egy nagyot és létre hoztunk egy kulturális-művészeti egyesületet, abból a célból, hogy a modern művészet és fotóművészet stílus lehetőségeit kitágítsuk és az általunk elért eredményeket a munkáinkon keresztül bemutassuk a nagyközönségnek és a fotográfusoknak, hogy felkaroljuk a pálya kezdőket. Egyesületünk lehetőséget szeretne adni több művészeti ágnak, egységes komplex kiállítások megszervezésével.

 Egyesületünknek két része van. Egy stúdió, ahol alkotói munkát tanulhatnak és egy galéria rész ahol kiállításokat szervezünk. Szívesen együttműködünk más egyesülettel vagy alkotói csoporttal.

  

     A 21. század a nagy változások, az új kihívások, de ugyanakkor a nagy veszélyek évszázada is. Úgy tűnik, hogy a 21. század művészete, fotóművészete a fentiekre nemigen tud reagálni. A változások csak technikai értelemben vannak jelen, viszont sem a kihívásokra sem az emberiséget fenyegető veszélyekre a modern fotóművészetnek nincs válasza. Egyszerűen nem születnek nagy katartikus alkotások. A fotóművészet, mint műfaj belehajszolta magát a karakter nélküli tömegtermelésbe valami elképesztően tökéletes technikai szinten. A gondolat, az üzenet, valamint a művész szerepvállalása a társadalomban szinte teljesen eltűnt vagy eltűnőben van.

Ezen szeretnénk mi változtatni.  Ezért hoztuk létre ezt a kulturális-művészeti egyesületet, hogy munkánkkal, alkotásainkkal ösztönzőleg hassunk és bemutassunk egy lehetséges Új Utat vagy utakat, kötöttségek vagy megkötések nélkül.

 

    Mik a céljaink és feladataink? Művészeti szellemiség arculat kialakítása. Alkotó tevékenységek megszervezése, valamint a művészeti alkotómunka sokoldalú támogatása. Önképzések, képzések, előadások és kiállítások szervezése.  

Röviden ennyi. Készül az egyesület honlapja, ahol minden információt meg lehet majd találni.

 

 

Mészáros Varga Erzsébet –elnök

Szegedi Éva – alelnök

Varga Bernadette – titkár és kreatív igazgató

Illés E Imre – kreatív igazgató.

 

 Székhely: Nagyvárad, Carpați utca, 7 szám, PB tömbház, 2. ajtó

Adószám 44463473, Bírósági bejegyzési szám: 1165/2021

 

Vissza az előző oldalra

Tartalmak

Megjelent: Canon EOS R3

2021-09-14
elonezet

Canon EOS R3

Megelőz. Túlszárnyal. Ismerd meg a tükör nélküli EOS gépet, amely forradalmasítja a mozgás fotózását. Örökítsd meg a megismételhetetlen pillanatokat 30 kép/mp sebességgel.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

MAGYARORSZÁG 365 FOTÓPÁLYÁZAT 2021

2021-09-09

 


 

 


 

FELHÍVÁS

A Magyarország 365 fotópályázat célja, hogy bemutassa az ország értékeit. A pályázatot Magyarország kormánya kezdeményezi a Magyar Turisztikai Ügynökséggel, a Nagycsaládosok Országos Egyesületével, és a Magyar Természetjáró Szövetséggel együttműködésben. A pályázatra amatőr és hivatásos fotósok is nevezhetnek.

A pályázati kiírás letöltése

KATEGÓRIÁK

Három kategóriában lehet pályázni: természet és táj, épített és tárgyi örökség, életképek.

 


TERMÉSZET ÉS TÁJ

 


ÉPÍTETT ÉS TÁRGYI ÖRÖKSÉG

 


ÉLETKÉPEK

DÍJAZÁS

A zsűri mindhárom kategóriában három díjat oszt ki.

1. helyezett: 1 millió forint
2. helyezett: 500 ezer forint
3. helyezett: 300 ezer forint

Internetes szavazás alapján minden kategóriában kiosztásra kerül közönségdíj, ezek értéke minden kategóriában 1 millió forint.

1 000 000 Ft

500 000 Ft

300 000 Ft

1 000 000 Ft

JELENTKEZÉS

FELTÉTELEK

Csak 2021. január 1-je után készült fotókkal lehet nevezni, de fotósorozat részeként korábban készült képek szerepelhetnek, amennyiben a sorozat tartalmaz legalább egy, a megadott időszakból származó képet is. Az alkotásoknak eredeti tartalmaknak kell lenniük. Korábbi, és más pályázatokon díjat nyert képek nem adhatók be. Egy pályázó maximum 25 pályaművet küldhet be, kategóriától függetlenül, amelyek lehetnek egyedi fotók vagy legfeljebb 10 képből álló sorozatok.

RÉSZTVEVŐK

A pályázaton 16. életévüket betöltött magyar állampolgárok és az Európai Gazdasági Térség tagállamainak állampolgárai, amatőr és hivatásos fotográfusok vehetnek részt.

NEVEZÉSI HATÁRIDŐ

Az elkészült alkotásokat 2021. október 18. éjfélig várjuk.

A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSA

A pályaműveket elektronikus úton lehet feltölteni a fotopalyazat.magyarorszag.hu oldalra egy online regisztrációt követően.

ÉRTÉKELÉS

A pályaműveket 5 tagú szakmai zsűri bírálja el. A legjobb képek alkotói a három kategóriában közönségdíjat is kaphatnak a fotopalyazat.magyarorszag.hu oldalon meghirdetett internetes szavazás alapján.

ADATVÉDELEM

Általános szerződési feltételek letöltése

ZSŰRI

Kaiser Ottó

fotográfus, a zsűri elnöke

Keleti Éva

Kossuth-díjas fotográfus

Haris László

fotóművész, érdemes művész,
a Magyar Művészeti Akadémia elnökségi tagja

Potyó Imre

környezetkutató, a 2020-as pályázat díjazottja, az év természetfotósa 2018, 2020

Szecsődi Balázs

fotográfus

REGISZTRÁCIÓ

Teljes név

E-mail

Cím

Telefonszám

Jelszó

Jelszó újra

 

 

 

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!

* Elfogadom az Általános Szerződési Feltételeket, és az annak részét képező Adatkezelési szabályzatot.

Hozzájárulok ahhoz, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda a későbbi kapcsolattartás céljából a regisztráció során megadott személyes adataimat (név, e-mail-cím, telefonszám) visszavonásomig kezelje.

* Elmúltam 18 éves

 

vagy Szülői hozzájárulás feltöltése

Hozzájáruló nyilatkozat letöltése

 

 

Magyarország Kormánya

Magyar Turisztikai Ügynökség

Nagycsaládosok Országos Egyesülete

Magyar Természetjáró Szövetség

Impresszum