Alapította: Dékán István 1996-ban

A Sony RX0 érzékelő áttekintése: Apró és okos

2019-12-08

 Sony 2017 augusztusában jelentette be az RX0-et, és bár sokan azt gondolják, hogy ez egy akciókamera, egy kicsit több. Lehet, hogy olyan masszív testtel rendelkezik, amelyet elvárhatunk egy olyan akciókamerától, mint amilyen a GoPro Hero Black sorozatban van, de belsejében van egy 21 MB (15,3 MP hatékony) 1 ″ típusú érzékelő. Ezenkívül a Sony a halmozott CMOS- érzékelőjét úgy használja , hogy maximalizálja a pixel méretét, és fokozza a fénygyűjtő képességet a jobb képminőség érdekében.

Az RX0 elején egy ZEISS Tessar T * 24 mm (ekvivalens) f / 4 lencse található, hátul 1,5 ”(3,8 cm) Clear Photo TFT LCD kijelző található, 230 400 ponttal.

Az állóképeket RAW vagy JPEG formátumban lehet felvenni, a Full HD videókat akár 50/60 kép / mp vagy 50 / 60p felbontással is fel lehet venni. Van még egy nagy képsebességű (HFR) mód is, amely lehetővé teszi a Full HD kimenetet 240/250, 480/500 vagy 960/1000 kép / mp sebességgel . (Van egy 4K-os videobeállítás, de ezt külső eszközre kell rögzíteni.)

Az RX0 vízálló, ütésálló, ütésálló és porálló. Robosztus felépítése és kicsi mérete miatt alkalmas fényképezésre szélsőséges körülmények között és nehezen megközelíthető helyeken, ahol a fotósok esetleg el kívánják kapcsolni.

Mint általában, ez az áttekintés a kamera állóképességére összpontosít.

Főbb jellemzők:

  • 15,3Mp 1 ″ típusú rakott CMOS-érzékelő
  • Bionz X processzor
  • ZEISS Tessar T * 24mm f / 4 lencse
  • Rögzített f / 4 rekesz
  • Akár 1/3200 sec-os torzításgátló redőny
  • 25 pontos kontrasztérzékelő AF rendszer
  • 1,5 ″ átlátszó Photo TFT LCD kijelző 230.400 ponttal
  • 16 kép / mp folyamatos felvétel
  • Bővített ISO tartomány: 80–12 800 vagy 125–25 600, multi-frame zajcsökkentéssel

A képérzékelő teljesítménye

Az összesített 68 pontszám azt jelenti, hogy a Sony RX0 az asztal közepén ül az 1 ″ típusú érzékelő teljesítménye szempontjából. Mint gyakran fordul elő, a legjobb képminőség akkor érhető el, amikor a fényképezőgépet a legkisebb érzékenységre állítja. Az RX0 esetében ez az ISO 80, amelynek mért értéke ISO 86.

Noha a Sports ( gyenge megvilágítású ISO ) pontszáma meglehetősen alacsonynak tűnik, valójában jó egy ilyen méretű érzékelőhöz. Ez azt jelenti, hogy a képek kiváló minőségűek, feltéve, hogy az érzékenységet az ISO 548 vagy annál alacsonyabb értéken tartják. (A valóságban ez azt jelenti, hogy az ISO 500 vagy annál alacsonyabb értéket állítanak be.)

A 12.4EV-nál a tájkép ( dinamikus tartomány ) pontszáma szintén tiszteletreméltó, jelezve, hogy az RX0 képein jó a hangtartomány, és hogy a kiemelések nem égnek gyorsan.

A képminőség összehasonlítva

Az alábbi táblázat megmutatja, milyen messze van az RX0 a GoPro Hero5 Black-től. Az akciókamera kisebb érzékelője minden tekintetben elmarad. Az RX0 Sports (gyenge fényviszonyok) teljesítménye például több mint 2EV-rel magasabb, míg a Táj (dinamikus tartomány) pontszáma 1,2EV-rel jobb. Eközben 3,4-bites különbség van a Portré (színmélység) pontszámban, ami azt jelenti, hogy az RX0 észrevehetően jobb színt fog eredményezni, a képek szélesebb árnyalatával.

Mint láthatja, az RX0 nagyon jól összehasonlítható olyan csúcskategóriás kompakt kamerákkal, mint a Sony RX100 II, az RX100 III és a Canon PowerShot G9 X Mark II. Ez sem messze elmarad a PowerShot G7 X-től.

Kattintson ide az interaktív DxOMark képérzékelő rangsoroló eszköz megnyitásához

Mivel ez egy kicsi, rögzített lencsével és rögzített rekesznyílással rendelkező fényképezőgép, a Sony RX0 rést foglal el a piacon. Érdekes azonban összehasonlítani néhány csúcskategóriás kompakt fényképezőgéppel, amelyek azonos méretű érzékelővel rendelkeznek, mint például a Sony RX100 II és a Canon PowerShot G9 X Mark II.

Érdekes, hogy az RX100 II megegyezik az RX0-rel a Portré és a Táj pontszámok tekintetében, de a sport pontszámok különbsége miatt általában véve a vezetõ. Valójában az RX0 Sports (gyenge fényviszonyok) pontszáma mindössze egy ütközet egyharmadával jobb, mint az RX100 II-nél, de ez enyhén nyújt élményt. Még a különbség az RX0 és a Canon G9 X II között is nagyon csekély, és valószínűtlen, hogy észrevehető különbséget tesz a képek között.

Mélyreható összehasonlítások

Ebben a részben áttekintjük a címsor mögötti teljesítményt, és részletesen megvizsgáljuk, hogy a Sony RX0 érzékelő miként hasonlít össze a Canon PowerShot G9 X Mark II és a Sony Cyber-shot RX100 II chipekkel.

Portré (színmélység)

Bár a Sony RX0 alacsonyabb minimális érzékenység-beállítással rendelkezik, mint a versenytársak fényképezőgépei, ez nem igazán felel meg az RX100 II színérzékenységének a skála végén. Ugyanakkor az érzékenység (ISO) teljes tartományában megegyezik vagy csak kissé felülmúlja a Canon fényképezőgép érzékelőjét.

A legjelentősebb különbség az ISO 400 (ISO 281-nél mérve) és az ISO 800 (ISO 562 mért) körül beállítva. De még a magasságán is az RX0 csak kb. 1,2 bittel jobb, és a gyakorlatban ez nagyon kevés különbséget fog eredményezni.


Táj (dinamikus tartomány)

A három kamera dinamikus tartománya között mért legnagyobb különbség az ISO 400-800-1600 tartomány körül van, az RX0 vezetve a csomagot. Nem drámai módon jobb ezeknél az értékeknél, de akár 0,41EV-rel több hangot ad , ami bizonyos helyzetekben észrevehető. Előfordulhat, hogy az RX0 kissé jobban megtartja a csúcsfényképeket, vagy részletesebben részletezi az árnyékokat, ha a kontraszt szint nagyon magas.


Sport (gyenge megvilágítású ISO)

Mindhárom kamera jól szabályozza a zajt egészen az ISO 400 körül, de ezen az értéken felül a 30 dB küszöb alá süllyed a kiváló képminőség érdekében. Ez mindazonáltal jó az 1 ″ típusú érzékelőknél.

A legalacsonyabb ISO értékek mellett a Sony RX0 kissé a két összehasonlító kamera alatt van, de rendkívül valószínűtlen, hogy ez a képen látható legyen.

A három kamera 400 és 3200 közötti ISO-beállításai alapján a három kamera jel-zaj aránya szinte azonos. Csak a felső beállításoknál tapasztalunk némi eltérést. Ezúttal a Sony RX100 II hozza a kissé jobb eredményeket, talán megmagyarázva a Sony marketingjét a „gyenge fényviszonyok mellett”.

Következtetés

A Sony az RX0 készüléket professzionális fotósoknak célozza meg, akiknek egy apró, robusztus kamerára van szükségük egy adott projekthez. Valójában nem úgy tervezték, hogy felszereljék egy sí sisakra vagy rögzítsék a kerékpár kormányra, bár nyilvánvaló, hogy felülmúlja az egyik legnépszerűbb akciókamerát. Valójában ez egy erős versenytárs az azonos méretű érzékelővel rendelkező csúcsminőségű kompakt gépek ellen. Ennek ellenére sokkal jobb videofunkciókat kínál kemény testben.

A képminőség szempontjából a legnagyobb különbség az RX0 és a kamerák között, amelyekhez viszonyítottunk, a színmélység az alsó-középső érzékenységi tartományban. Még akkor is kevés esély van, hogy észrevehető legyen ugyanazon körülmények között készített képeken.

Ebben az áttekintésben összehasonlítottuk a Sony RX0 készüléket a legközvetlenebb riválisainkkal, amelyeket teszteltünk. Mint általában, interaktív képérzékelő rangsoroló eszközünk segítségével elkészítheti saját összehasonlításait és mélyreható elemzéseit  

 

A sajtóban

TESZT / Sony RX0: un APN 1 "ultra kompakt aux csábít ...

2018. február 18

Vissza az előző oldalra

Tartalmak

Budai Petur Photoshop és egyéb képszerkesztési tippek.

2020-03-27

LATEST POST

Digitális tanórát tervezel a Youtube-on

DIGITÁLIS TANÓRÁT TERVEZEL A YOUTUBE-ON?

Budai Peturmárcius 26, 2020

Tanárok és Youtube Streamet tervezők! Ha eddig nem mertétek, vagy tudtátok megkérdezni, miből áll össze egy Youtube élőzés, akkor most itt az én módszerem.

Üveggömb a semmiből Photoshopban

ÜVEGGÖMB A SEMMIBŐL PHOTOSHOPBAN

Budai Peturmárcius 3, 2020

Mintha egy üveggömbön keresztül fotóztuk volna a világot, pedig csak Photoshop trükk az egész.

Hogyan világíts fényes tárgyat 1 lámpával

HOGYAN VILÁGÍTS FÉNYES TÁRGYAT 1 LÁMPÁVAL

Budai Peturmárcius 1, 2020

Szimmetrikus, fémes, vagy akár üveg tárgyak egyszerű bevilágítása folyamatos fénnyel.

Mit tud a gimbal fej - Jackal GMB-55HQ bemutató

MIT TUD A GIMBAL FEJ? JACKAL GMB-55HQ BEMUTATÓ

Budai Peturfebruár 24, 2020

Mire jó a fotós gimbal fej, és hogy kell bekalibrálni? Bemutatom a Jackal GMB-55HQ-t.

Kék vagy zöld háttér?

KÉK VAGY ZÖLD HÁTTÉR?

Budai Peturmárcius 24, 2020

Nem tök mindegy milyen színből vágom ki a hátteret? De, majdnem. Viszont…

Őszből tél Photoshopban

ŐSZBŐL TÉL PHOTOSHOPBAN

Budai Peturjanuár 27, 2020

Alig várod, hogy havas tájképet csinálj, de nem esik? Photoshoppal ez is megoldható…majdnem.

Fresnel adapter - Nanguang NG-10x

FRESNEL ADAPTER – NANGUANG NG-10X

Budai Peturfebruár 3, 2020

Nagyon kínai nevű, de hasznos “kis” kiegészítő a komolyabb LED lámpákra.

Lightroom tipp: Hol vagyok

LIGHTROOM TIPP: HOL VAGYOK?

Budai Peturjanuár 23, 2020

Mire való a Map funkció a Lightroomban?

Rode VideoMicro bemutató (teszt)

RODE VIDEOMICRO BEMUTATÓ (TESZT)

Budai Peturjanuár 22, 2020

Mit tud a Rode legkisebb videomikrofonja?

A Lightroom v9.0 újdonságai

A LIGHTROOM V9.0 ÚJDONSÁGAI

Budai Peturjanuár 25, 2020

Ezek a 2019. novemberében megjelent v9.0 Lightroom verzió legfontosabb újításai.

Mi az a Focus Stacking

MI AZ A FOCUS STACKING

Budai Peturdecember 26, 2019

Sokszor áldás, de néha átok a nagy szenzoros gép. Utóbbi esetben jön jól ez a módszer.

Teljes égcsere Luminarban

TELJES ÉGCSERE LUMINARBAN

Budai Peturjanuár 9, 2020

A jövő héten megjelenő Luminar 4 újdonsága lesz az intelligens égcsere eszköz, de némi plusz idővel a Luminar 3-ban is megoldható ugyanez.

A legolcsóbb hátizsák (fotósoknak)

A LEGOLCSÓBB HÁTIZSÁK (FOTÓSOKNAK)

Budai Peturdecember 10, 2019

Megtaláltam az (egyik) legolcsóbb fotós hátizsákot a piacon.

Egészséges bőrszín ecset Lightroomban

EGÉSZSÉGES BŐRSZÍN ECSET LIGHTROOMBAN

Budai Peturjanuár 19, 2020

Ha amúgy tetszik a kép többi más színe csak az bőré nem, akár oda is festhetünk valami egészségesebbet.

Vaku vs. lámpa

VAKU VS. LÁMPA

Budai Peturnovember 5, 2019

Most eldől, hogy melyik az erősebb: egy 58-as kulcsszámú vaku vagy egy 100W-os LED. Szerinted?

italfotó mobillal

KIRÁLY ITALFOTÓ MOBILLAL (PROFI VILÁGÍTÁS NÉLKÜL)

Budai Peturnovember 5, 2019

Telefonnal is csinálhatsz szép italfotót, és még lámpa vagy vaku sem kell hozzá.

Mire jó az UV szűrő?

MIRE JÓ AZ UV SZŰRŐ?

Budai Peturoktóber 28, 2019

A szűrők “legsúlytalanabbika” ér is valamit, vagy csak eladják nekünk?

Hizlaljunk bokeht Photoshopban

HIZLALJUNK BOKEHT PHOTOSHOPBAN

Budai Peturnovember 4, 2019

Mintha valami durván drága, nagy fényerejű telével készült volna a fotód. Közben meg nem.

Kis fényformálók csatája - Vaku kiegészítők egymás ellen

KIS FÉNYFORMÁLÓK CSATÁJA – VAKU KIEGÉSZÍTŐK EGYMÁS ELLEN

Budai Peturnovember 3, 2019

Egymás ellen egy rakás kisvakura felpattintható fényformáló. Milyen fényt adnak, mennyit rontanak a vaku teljesítményén?

5 dolog, amit egy gumi karkötővel kezdhetsz

5 DOLOG, AMIT EGY GUMI KARKÖTŐVEL KEZDHETSZ

Budai Peturnovember 9, 2019

Fotós kiegészítőként sem utolsó az egyszerű szilikon kargumi.

Tehénháton a szőrt is? - Lightroom tipp

TEHÉNHÁTON A SZŐRT IS? – LIGHTROOM TIPP

Budai Peturoktóber 2, 2019

Egy nem túl gyakran használt Lightroom eszköz pixelmániásoknak.

Mit tud a legolcsóbb körlámpa

HOGY LEGYÉL BEAUTY VLOGGER – MIT TUD A LEGOLCSÓBB KÖRLÁMPA?

Budai Peturoktóber 2, 2019

A beauty vloggerkedés legfontosabb eszközéből kipróbáltam a legolcsóbbat.

Honor 20 mobiltelefon kamera teszt

MIT ÉR 48 MEGAPIXEL EGY TELEFONBAN? – HONOR 20 (KAMERA TESZT)

Budai Peturoktóber 2, 2019

Mit tud a Honor 20 kamerája?

Melyik gyújtótáv mire jó

MELYIK GYÚJTÓTÁV MIRE JÓ?

Budai Peturoktóber 2, 2019

Fussunk át az ismertebb gyújtótávolságokon, és nézzük meg, melyik mire jó általában!

Ragyogás effektus Photoshopban

RAGYOGÁS EFFEKTUS PHOTOSHOPBAN

Budai Peturoktóber 16, 2019

Erősen kontrasztos, esti neonfények lágyítására tökéletes ez az effektus.

TOP10 leghülyébben kinéző fényképezőgép

TOP10 LEGHÜLYÉBBEN KINÉZŐ FÉNYKÉPEZŐGÉP

Budai Peturoktóber 20, 2019

A 10 legfurcsább fényképezőgép…szerintem.

Mi az expozíció sorozat

MI AZ EXPOZÍCIÓ SOROZAT?

Budai Peturoktóber 13, 2019

Bizonytalan vagy, hogy lesz kellően világos a kép? Az expozíció sorozat segíthet.

A legolcsóbb fluid állványfej

A LEGOLCSÓBB FLUID ÁLLVÁNYFEJ! VAGY NEM?

Budai Peturszeptember 25, 2019

A kínai webáruházak tartogatnak néha meglepetéseket. Például folyadékcsillapítású fejet pár ezresért. De nem átverés az egész?

10 tévhit a fotózásról

10 TÉVHIT A FOTÓZÁSRÓL

Budai Peturszeptember 9, 2019

Amiről azt hitted úgy van, de talán mégsem.

Alap Arcretus technikák (Prémium videó) - RÉSZLET

ALAP ARCRETUS TECHNIKÁK (PRÉMIUM VIDEÓ) – RÉSZLET

Budai Peturáprilis 23, 2019

Három különálló leckével egészen haladó szintig eljuthatsz az arcfotók szerkesztésében.

Mi az 500-as szabály?

MI AZ 500-AS SZABÁLY?

Budai Peturáprilis 8, 2019

Már megint valami matek? Mikor használd az 500-as szabályt?

Élesíts úgy mint egy profi Photoshopban

ÉLESÍTS ÚGY MINT EGY PROFI PHOTOSHOPBAN

Budai Peturáprilis 13, 2019

Részletkiemelő High Pass élesítés, zavaró dupla élek nélkül. Az eredeti High Pass élesítés továbbfejlesztve.

Profi arc-csere gyorsan Photoshopban

PROFI ARC-CSERE GYORSAN PHOTOSHOPBAN

Budai Peturjúnius 30, 2018

A leggyorsabb haladó módszer az arc hihető kicserélésére Photoshopban.

Otthoni tárgyfotó sarok fillérekből

OTTHONI TÁRGYFOTÓ SAROK FILLÉREKBŐL

Budai Peturmárcius 3, 2019

Nem kell sokat költenünk egy házi tárgyfotó sarokra. Többségében otthon megtalálható eszközökből is összedobhatunk egyet.

Hol illik vágni a (portré) fotón?

HOL ILLIK VÁGNI A (PORTRÉ) FOTÓN?

Budai Peturjúnius 30, 2018

Hogyan komponáljuk úgy a képet, hogy illő helyen legyen vágva a portréalanyunk, illetve utólag hol érdemes elnyesni a képet?

Hogyan tüntesd el a szeplőket Photoshopban

HOGYAN TÜNTESD EL A SZEPLŐKET PHOTOSHOPBAN

Budai Peturoktóber 26, 2019

Extrém példa, hogyan tüntesd vagy csökkentsd a szeplőket egy arcon Photoshopban.

Fotók összemosása II. Photoshopban 9.

FOTÓK ÖSSZEMOSÁSA II. PHOTOSHOPBAN

Budai Peturdecember 2, 2017

Két képet egymásba olvasztunk Photoshopban

Háttér elmosása Photoshopban 5

HÁTTÉR ELMOSÁSA PHOTOSHOPBAN

Budai Peturdecember 16, 2017

Műanyag, műmárvány, mű-mélységélesség… A fotózásban gyakran alkalmazott esztétikai elem az előtérben lévő főtéma, kis mélységélességgel való kiemelése. Ezt most utólag tesszük meg a Photoshop segítségével.

Képelemzés - Nyár reggel

KÉPELEMZÉS – EMBEREKRŐL ELFOGULTAN

Vajda Jánosdecember 2, 2017

Embertársaink a mindennapok megélése során különféle érzéseket váltanak ki belőlünk. Ezek meg így-úgy hatnak ránk. Az erre érzékeny fotós pedig igyekszik is ezeket az érzéseit képbe formálni. A dolognak viszont ezer buktatója vagyon…

Zajszűrés egyszerűen Audacity-ben

ZAJSZŰRÉS EGYSZERŰEN AUDACITY-BEN

Budai Peturmárcius 11, 2020

Most a videó hangjából szűrjük a zajt.

Okos Lens Flare Photoshopban

HOGYAN TEHETSZ OKOSAN LENS FLARE-T A KÉPRE PHOTOSHOPBAN

Budai Peturjanuár 11, 2020

Photoshopban van egy pőre lens flare szűrő, amivel könnyen pakolhatunk műbecsillanást a fotóra. Rétegekke viszont mindezt okosan is megtehetjük.

Vízjel a képeken Lightroomban 2.

VÍZJEL A KÉPEKEN LIGHTROOMBAN 2.

Budai Peturjanuár 31, 2020

Volt már róla szó, de ez egy sokkal egyértelműbb módszer mint az előző.

Hogyan keretezzünk Photoshopban

HOGYAN KERETEZZÜNK PHOTOSHOPBAN

Budai Peturfebruár 26, 2020

Hát, olyan amilyen, de néhány éve egy új keretező szolgáltatás került a Photoshopba, amivel érdekes ornamentikákat hozhatunk létre a fotó körül.

Bejegyzés navigáció

 PREVIOUS

KERESÉS

 

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KATEGÓRIÁK

©2016 MekaNews Lite powered by WordPress

0SHARES

 

Mentés

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Ezeket a fájlokat az Ön gépén tárolja a rendszer. A cookie-k személyek azonosítására nem alkalmas

NIKON D6 Pixinfo.com

2020-03-27
elonezet

A Nikon még tavaly szeptemberben harangozta be, hogy készül az új D6 tükörreflexes fényképezőgépe, de akkor semmi konkrétumot nem árult el róla.
Most megtörtént a hivatalos bejelentés, így a részletek is nyilvánosak.