Alapította: Dékán István 1996-ban

Honor 20 Pro kamera teszt

2019-07-11

közzétett 2019. május 21.by Paul Carroll

DxOMark

MOBIL

111

A Honor 20 Pro a Huawei költségvetésbarát almárkájának legfrissebb okostelefonja, és olyan fényképezőgép-specifikációkkal rendelkezik, amelyek nem tűnnek ki a megalapozottabb márkák prémium modelljeiből. A készülék négykamerás beállításai tartalmazzák a 48 MB-os stabilizált elsődleges kamerát ultra gyors F1.4 nyílással és 3x teleobjektívvel. (Van egy 16Mp ultra-széles látószögű opció és egy 2Mp-os dedikált makró kamera, amelyek mindkettő a jelenlegi tesztelési protokollunkon kívül esik.) A képfeldolgozás és a legtöbb egyéb eszközfunkció a Hisilicon Kirin 980 lapkakészletből áll, ugyanaz, mint a A Huawei P30 Pro zászlóshajója. Olvassa el a teljes áttekintést, hogy megtudja, hogyan működik a Honor 20 Pro kamera a DxOMark Mobile képminőség-tesztjeinkben.

A kamera legfontosabb jellemzői:

 • Négy objektív beállítás
 • Elsődleges: Sony IMX586 1/2 ″ 48MP Quad-Bayer érzékelő (12MP kimeneti méret), f / 1,4 rekesznyílású objektív 28 mm-es fókusztávolsággal, OIS
 • Telefotó: 8MP 1 / 4.4 ″ érzékelő, f / 2,48 rekesz 80 mm-es egyenértékű fókusztávolsággal
 • Ultra széles: 16MP 1 / 3,06 ″ érzékelő f / 2.2 objektívvel
 • Makró: 2MP
 • PDAF autofókusz
 • 2160p (4K) 30 kép / mp sebességgel
 • Kirin 980 lapkakészlet

 

Tisztelet 20 Pro Video és Image minták

Kérjük, vegye figyelembe: a DxOMark tesztjeinkhez használt kamera firmware még nem áll rendelkezésre a fogyasztók számára. A Honor egy későbbi időpontban frissíti. Az olvasóink tudni fogják, mikor áll rendelkezésre. 

A DxOMark Mobile tesztekről : Az okostelefon-kameráink értékeléséhez és elemzéséhez a DxOMark mérnökei több mint 1500 tesztképet és több mint 2 órányi videofelvételt készítenek, mind a szabályozott laboratóriumi környezetben, mind a természetes beltéri és kültéri jelenetekben, a kamera alapértelmezett beállításainak használatával. A cikk célja, hogy kiemelje a tesztelés legfontosabb eredményeit. A DxOMark Mobile tesztprotokollal kapcsolatos további információkért  kattintson ide.  Az okostelefon-kamerák pontozásának részletesebb leírása itt található .

Vizsgálati összefoglaló

111

DxOMarkMOBIL

Honor 20 Pro

117

FÉNYKÉP

Honor 20 Pro

Exposure: 95 Color: 86 Autofocus: 99 Texture: 68 Noise: 78 Artifacts: 76 Flash: 99 Zoom: 79 Bokeh: 70 04080120

97

VIDEÓ-

Honor 20 Pro

Exposure: 82 Color: 91 Autofocus: 92 Texture: 70 Noise: 71 Artifacts: 82 Stabilization: 92 04080120

A kitűnő DxOMark mobil pontok 111 pontot biztosítva a Honor 20 Pro az újonnan kiadott OnePlus 7 Pro mellett az okostelefon-képminőség adatbázisában közös második helyet foglal el. A Honor 20 Pro csak egy pont mögött van az asztal tetején lévő eszközök mögött.

A 117 pontot elérő Photo pontszám csak egy pont a OnePlus 7 Pro mögött, de a Honor 20 Pro kulcsfontosságú erősségei az expozíció, a zaj és a zoom látják, hogy kissé magasabb pontszámot érnek el ezekben a kategóriákban. Ez egy kicsit lemarad a teljesítményéről a részletekért, ami alacsonyabb, mint a legmagasabb szintű készülékeknél, és van egy pár zavaró tárgy , de összességében kitűnő előadó.

A Honor 20 Pro alkalmas a kitűnő kitettségekre, pontos fehéregyensúlymal és erős színekkel a kültéri körülmények között.

Néhány célzott kitettség egy kicsit alacsony a beltéri képeken, különösen a versenytársakkal összehasonlítva, de önmagukban nagyon elfogadhatóak, és a Honor 20 Pro nagyon széles dinamikus tartományt kínál, és a legkiválóbb árnyék és árnyék részletmegőrzéssel rendelkezik. látták. Színes algoritmusai jól hangolódnak, amikor a laborban tesztelik; és bár időnként egy kék fehéregyensúly befolyásolhatja a kültéri képek megjelenítését, a Honor 20 Pro élénk és kellemes színeket biztosít. A zaj egy másik kulcsfontosságú erősségű, sima, gyenge fényviszonyokkal és alig bármilyen fényerő zajjal egyenletes színű területeken, mint az ég a kültéri képeken. A kompromisszum azonban a finom részletek elvesztése nagyon bonyolult területeken, ami egy kicsit szörnyűnek tűnik a szoros ellenőrzés során.

Honor 20 Pro: egy enyhe kék öntvény befolyásolhatja a kültéri színvisszaadást .

Honor 20 Pro: erős denoising biztosítja a tiszta égboltot a szabadban.

A Zoom egy másik kulcsfontosságú erősítő a Honor 20 Pro számára, 3x teleobjektívje pedig jó részletességgel rendelkezik közepes tartományban. A Honor nagyon hasonló technológiát alkalmaz a „látómező-fúzióhoz”, amit először a Huawei P30 Pro-nál láttunk . A Honor bokeh szimulációs hatása is az egyik legjobb láttunk, jó alany izolálása és reális gradiens hatása, hogy lehet alkalmazni különböző intenzitású blur tárgyak különböző távolságokra egyaránt előtt és mögött a téma.

Honor 20 Pro, jó zoom közepes tartományban

Honor 20 Pro, bokeh lövés, jó tárgyszigeteléssel és elmosódási gradienssel

A Honor 20 Pro egy nagyon tiszteletre méltó 97 pontot ért el a videóért, amelyek megfelelnek a P30 Pro és a Samsung Galaxy S10 + eszközöknek, és csak enyhén az osztályban a legjobbak. A tesztelőink különösen kedvelték a 20 Pro videó színvisszaadását, amely fényes és élénk színeket eredményez mind a fényes, mind a tipikus beltéri körülmények között. A stabilizálás is erős, és nagyon hatékony a gyalogos mozgás és a kamera rázkódásának ellensúlyozására. A videó részletei tisztességesek, de jobbak lehetnek, mivel a kamera 4K felbontású felvételeket készít alapértelmezés szerint. Összességében azonban a Honor 20 Pro egy nagyszerű okostelefon a videofelvételhez.

 

Kültéri videó

A fotó pontszámok magyarázata

Expozíció és kontraszt (95)

A Honor 20 Pro az expozíció közös csúcspontjának elérése érdekében jól teljesíti az összes világítási körülményt, és a laboratóriumi mérések során általában pontos célpozíciókat rögzít. A természetes vizsgálati jelenetekben a cél expozíció általában pontos a kültéri képeken, és a dinamikus tartomány széles, így a magas kontrasztú jelenetekben mind a fénypontok, mind az árnyékok jól megőrizhetők. Az alábbi, nagyon kihívást jelentő teszthelyen a Honor 20 Pro a legjobban teljesítő eszközökhöz illeszkedik, amelyeket eddig a dinamikus tartományra teszteltünk.

Honor 20 Pro, nagy kontrasztú jelenet

OnePlus 7 Pro, nagy kontrasztú jelenet

Samsung Galaxy S10 5G, nagy kontrasztú jelenet

A dinamikus tartomány jó a beltéri képeken; és hátulról megvilágított portré lövésünknél a cél expozíció az arcon pontos és a külső részek rendkívül jól ki vannak téve. Egyes beltéri képeknél azonban némi kis alacsony expozíciót figyeltünk meg. Míg a Honor 20 Pro beltéri expozíciója önmagában nézve elfogadhatónak tűnik, egy kicsit alulteljesítettnek tűnnek a versenytársakhoz képest.

Honor 20 Pro, beltéri expozíció

OnePlus 7 Pro, beltéri expozíció

Samsung Galaxy S10 5G, beltéri expozíció

A főkamerán található széles nyílású f / 1,4 objektív nagyon gyenge fényviszonyok mellett is nagyon jó expozíciót biztosít, a laboratóriumi felvétel 5 luxnál kissé világosabb, mint a versenyek egy része.

Honor 20 Pro, alacsony fény (5 lux)

OnePlus 7 Pro, alacsony fény (5 lux)

Samsung Galaxy S10 5G, alacsony fény (5 lux)

Szín (86)

A laboratóriumi elemzésünkben végzett jó méréseknek köszönhetően a színek nagyon erősek, de néhány fehéregyensúly és renderelési probléma a természetes teszt jelenetek képeiben befolyásolta a teljes pontszámot. A fehéregyensúly pontos lehet, mint például az első példában, de a kültérben készített képeken is hideg vagy kékes színű volt, és a beltéri felvételeken is enyhe rózsaszínű volt. A színárnyalat is kismértékben látható néhány kültéri képen, és észrevehető elmozdulást mutat a keret közepe és szélei között .

Honor 20 Pro, fehéregyensúly a szabadban

Honor 20 Pro, fehéregyensúly beltérben

Honor 20 Pro, színárnyalat

Néhány színvisszaadási problémát is megfigyeltünk, enyhén deszaturált és pontatlan színekkel. Az alábbi mintában enyhén kék öntvény látható, a vörösek pedig kissé rózsaszínűek.

Honor 20 Pro, színvisszaadás

OnePlus 7 Pro, színvisszaadás

Samsung Galaxy S10 5G, színvisszaadás

Autofókusz (99)

Mivel a legmagasabb szintű eszközökkel vártunk, a Honor 20 Pro autofókuszos rendszere kiváló, és a legjobban teljesítő játékosok ellen áll. Gyors, pontos és megismételhető minden megvilágítási körülmények között, és nem figyeltünk meg semmilyen fókuszhibát sem benchmark laboratóriumi tesztünkben, sem a helyszínen.

Honor 20 Pro, autofókusz teljesítmény 300 lux-on

Textúra (68) és zaj (78)

A Honor 20 Pro textúrájú zajkompressziója az egyensúlyt az agresszív denoising felé fordítja a finom részletmegőrzés rovására. Ennek eredményeképpen a textúrája egy kicsit elmarad a legjobb tesztelt készülékek közül, és az apró részleteket a fényes kültéri körülmények között készített képek bonyolult területein észrevehetően elvesztették.

Honor 20 Pro, kültéri részletek

Honor 20 Pro, termés

OnePlus 7 Pro, kültéri részletek

OnePlus 7 Pro, vágás

Samsung Galaxy S10 5G, kültéri részletek

Samsung Galaxy S10 5G, vágás

Ennek a stratégiának az előnye rendkívül jól vezérelt zaj minden világítási körülmény között. Élénk fényben az egyenletes színterek, mint például az ég mentesek a fénysugárzástól, és bár néhány zaj látható a beltéri és a gyenge fényviszonyok sötétebb területein, néhány Honor 20 Pro eredmény hasonló a legjobb teljesítményűek eredményeihez.

Honor 20 Pro, kültéri zaj

Honor 20 Pro, termés

OnePlus 7 Pro, kültéri zaj

OnePlus 7 Pro, vágás

Samsung Galaxy S10 5G, kültéri zaj

Samsung Galaxy S10 5G, vágás

Alacsony fényben a Honor 20 Pro még mindig jól szabályozza a zajt, de a finom részletesség hiánya meglehetősen észrevehető.

Honor 20 Pro, zaj és részlet, 20 lux

Honor 20 Pro, termés

Huawei P30 Pro, zaj és részlet, 20 lux

Huawei P30 Pro, termés

Xiaomi Mi 9, zaj és részlet, 20 lux

Xiaomi Mi 9, termés

Flash (99)

A Honor 20 Pro egy nagyon jó vaku rendszert valósít meg, és a Huawei P30 Pro és a OnePlus 7 Pro mellett ezzel a kategóriával közös csúcspontot biztosít. Az eredmények nagyon kellemesek voltak a vaku és a vaku számára, a további megvilágítással együtt, a jó minimális sarok- vagy színárnyalat-expozíciónak köszönhetően, valamint a vaku fényképek nagyon elfogadható részletessége miatt. Néhány apró különbség van a színben, a vaku csak lövés meglehetősen semleges fehéregyensúlyt mutat, de a deszaturált bőrszínt is. Összehasonlításképpen, a kevert fény lövés kissé rózsaszín színű, de jobb telítettséget és bőrszínt mutat.

Honor 20 Pro, 0 luxon villog

Honor 20 Pro, 5 luxon villog

Artifacts (76)

A Honor 20 Pro általában jól ellenőrzi a műtermékeket, de van néhány kérdés, ami bizonyos képeken nyilvánvaló. A legnehezebb az élesség elvesztése a keret szélei felé, ami súlyosan befolyásolhatja a sarkok részletes megőrzését. Egy erős flare hatás is látható, ha a felvételt közvetlenül a napba vagy egy fényforrás, ami zavaró fény csíkok a kép, és a szivárvány színű pára hatása körül a fényforrást. Láttunk néhány kisebb labirintust és moiré-t, a színfoltot és a torzítást , de ezek a problémák kevésbé voltak gyakoriak vagy kevésbé lecsökkentik a teljes képminőséget, és ezáltal csak kis mértékben vesztették a pontokat észlelési elemzésünkben.

Honor 20 Pro, az éltávolság elvesztése

Honor 20 Pro, termés

Honor 20 Pro, flare

Honor 20 Pro, termés

Zoom (79)

A Honor 20 Pro nagy teljesítményű, a 79-es pozícióban a Huawei P30 Pro kiváló periszkóp-stílusú 5x teleobjektívje mögött helyezi el a készüléket. A készülék minden fényviszonyok között, köztük alacsony fényviszonyok mellett is közel állt a közelképhez. A közepes tartományú zoom felvételek mind beltéren, mind kültéren jól működnek, így valójában csak gyenge fényviszonyok közepes tartományban, valamint hosszú távú zoom minden fényviszonyban, hogy komoly részletességvesztés válik nyilvánvalóvá.

Honor 20 Pro, 3x zoom

Honor 20 Pro, termés

Xiaomi Mi 9, 3x zoom

Xiaomi Mi 9, termés

Honor 20 Pro, 5x zoom

Honor 20 Pro, termés

Xiaomi Mi 9, 5x zoom

Xiaomi Mi 9, termés

A gyenge fényviszonyok között (20 lux) kézi felvétel, a DxOMark diagram 250 cm-re a fényképezőgéptől, és a kép nagyítása érdekében a finom részletek elvesztése egyértelmű. Ez azt mondta, bár a Huawei P30 Pro kissé élesebb, a Honor 20 Pro egy kicsit jobban kezeli a zajt és a színt. A Xiaomi Mi 9 láthatóan zajosabb.

Honor 20 Pro, közepes tartományú zoom, 100 lux

Honor 20 Pro, termés

Huawei P30 Pro, közepes tartományú zoom, 20 lux

Huawei P30 Pro, termés

Xiaomi Mi 9, közepes tartományú zoom, 20 lux

Xiaomi Mi 9, termés

Bokeh (70)

A Bokeh szimuláció Aperture módban a Honor 20 Pro-nál az egyik legjobb, amit teszteltünk, általában jó alany-elszigeteltséggel, szép alakzattal a homályos spotlámpákkal szemben, valamint reális gradienshatás. A mélységbecslés nem tökéletes, a portrék szélei körül látható néhány elmosódó artifaktum, és az alkalmankénti meghibásodás, amelyben az alany teljesen elmosódott, de ezek főként gyenge fényben fordulnak elő.

Honor 20 Pro, bokeh szimuláció

Honor 20 Pro, termés

OnePlus 7 Pro, bokeh szimuláció

OnePlus 7 Pro, vágás

Samsung Galaxy S10 5G, bokeh szimuláció

Samsung Galaxy S10 5G, vágás

Honor 20 Pro, bokeh szimuláció

Honor 20 Pro, termés

OnePlus 7 Pro, bokeh szimuláció

OnePlus 7 Pro, vágás

Huawei P30 Pro, bokeh szimuláció

Huawei P30 Pro, termés

A videó pontszámok magyarázata

A teljes pontszám 97 ponttal a Honor 20 Pro nagyon közel áll a videó legjobb előadóihoz, csak a Samsung Galaxy S10 + 5G mögött, 100 ponttal és a Xiaomi Mi 9 99-tel. attribútumok sora ugyanúgy, mint a Photo pontszám: Exposure (82), Color (91), Autofocus (92), Texture (70), Noise (71), Artifacts (82) és Stabilization (92).

Videó célzott expozíció összehasonlítása TL84 világítással

A Honor 20 Pro videofelvétel jó célzott expozíciót mutat fényes fényben és a tipikus beltéri világítási körülmények között. Alacsonyabb fényben (100 lux alatt) a cél expozíció kissé sötétebb, mint a legtöbb versenytárs, de mégis elfogadható határokon belül. A versenynek megfelelően a cél expozíció jelentősen csökken 10 fény alatti fényszint mellett.

Néhány enyhe lépést tapasztaltunk az expozíció konvergenciája során a változó fényszintek mellett, valamint egy kissé korlátozott dinamikai tartományban, ami kiemelkedő vágást eredményezett néhány nagy kontrasztú jelenetben.

A színek világosak és élénkek a beltéri és kültéri körülmények között, és csak kevéssé visszafogottak, ha gyenge fényviszonyok között forgatják. Néha észrevettünk egy kékes fehéregyensúlyt a szabadban történő felvételkor, de egyébként a színvisszaadás pontos.

Honor 20 Pro, videó színvisszaadás

Kicsit nem lehet panaszkodni az autofókusz rendszer teljesítménye videó módban, ami következetesen gyors és pontos. Gyorsan aktiválódik, és az élénk fényben zökkenőmentesen és gyorsan változik a változó tárgy távolságok között. Lassan lassítja a fényt, de nem rosszabb, mint a verseny ebben a tekintetben. Nem figyeltünk meg semmilyen fókuszt légzésre és más instabilitásra.

Az alapértelmezett 4K felvételnek köszönhetően a Honor 20 Pro részletessége minden fényszintnél nagyon jó, és csak nagyon gyenge fényviszonyok mellett, 10 lux alatt van. A zaj jól szabályozott fényes fényben, de zavaróbbá válik a beltéri és gyenge fényviszonyok esetén. Összességében a 20 Pro jól működik a textúra számára, de a 4K alapértelmezett felbontása miatt még mindig van lehetőség a fejlesztésre.

Videó textúra összehasonlítása

 

Videó térbeli zajok összehasonlítása

Az artefaktumok általában 20 Pro videofelvételben nagyon szabályozottak, de néhány büntetőpontot alkalmaztunk a képsebesség eltolódásaira (amelyek főleg alacsonyabb fényben fordulnak elő), csengetésre , és olyan bíráló hatásra, amely észrevehető a panning mozgások során. A plusz oldalon a Honor stabilizációs rendszere nagyon jó munkát végez a dolgok folyamatos megtartásában. Ez hatékonyan stabilizálja a felvétel közben járás közben keletkező alacsony frekvenciájú mozgásokat, valamint a kézi rázkódás által okozott nagyfrekvenciás rezgést, amikor a készüléket még mindig tartja.

Következtetés

A Honor 20 Pro nagyon közel áll a DxOMark Mobile rangsorának csúcsához, köszönhetően a jó fotó- és videó-előadásoknak, és nincsenek jelentős gyenge területek. A zoom teljesítményét csak a jelenlegi első számú eszköz, a Huawei P30 Pro adja; és a 20 Pro ultra-széles látószögű és makró fényképezőgépe, bár jelenleg nem szerepel a tesztprotokollunkban, hozzáadott értéket kell nyújtania számos mobil fotós számára. Ha egy új, kiváló képalkotó képességgel rendelkező okostelefonon van, a Honor 20 Pro-nak nagyon magasnak kell lennie az opciók listáján, különösen, ha egy kicsit készpénzt akar megtakarítani a megalapozottabb versenyhez képest.

Fotó profik

 • A zaj jó irányítás alatt áll
 • Gyors, pontos és megismételhető autofókusz
 • Jó dinamikus tartomány a legtöbb körülmények között
 • Jó részlet a közeli és közepes tartományú zoom felvételeknél
 • Tisztességes részletek és a kevés fény esik-off flash felvételek
 • Jó tárgyszigetelés és szép forma a bokeh számára

Videó profik

 • Hatékony stabilizáció
 • Jó részlet az élénk fényben és a beltéri jelenetekben
 • Gyors és pontos autofókusz
 • Világos és élénk színek

Fotókonzolok

 • Lágy képélek
 • A finom részletek hiánya, különösen fényes fényben
 • A fehéregyensúly bizonyos körülmények között észrevehető
 • Alkalmi természetellenes színvisszaadás

Videó hátrányai

 • Alkalmi kék a külső videókban
 • Látható zaj beltéri és gyenge fényviszonyok között
 • Részletesség elvesztése gyenge fényben
 • Korlátozott dinamikai tartomány
Vissza az előző oldalra

Tartalmak

Daróczi Csaba ,, infostart"

2019-11-11
elonezet

A Soltvadkerten élő Daróczi Csaba lakóhelyének 15 kilométeres körzetében készíti világhírű képeit.

 

FOTOGRÁFIA

TERMÉSZETFOTÓ

TERMÉSZETTUDOMÁNYI MÚZEUM

Magyar fotográfus volt idén a világ legsikeresebb természetfotósa

Magyar fotográfus volt idén a világ

Az év természetfotói 2019

2019-11-06
elonezet

Halott békák, eleven nyulak – ezek az év természetfotói

Kaszás Tamás (képszerkesztő)

KÖVETÉS

Pálúr Krisztina

KÖVETÉS

TEGNAP, 18:36MÓDOSÍTVA: 2019.11.06 09:07

1228

2019-re a klímaváltozás olyan témává vált, amiről nem lehet nem beszélni, egyszerűen megkerülhetetlen. Hogy pontosan mi vár ránk a jövőben, azt nem tudhatjuk biztosan, de számtalan előrejelzés sejteti, mire lehet majd számítani. Egy nemrég megjelent tanulmány szerint Magyarország is jelentős változásokon mehet át ökológiai szempontból az elkövetkezendő évtizedekben, és ezek a változások nem igazán lesznek kedvezőek. Persze néha könnyű megfeledkezni ezekről a dolgokról, főleg amikor a természtefilmekben vagy -fotókon azt látjuk, hogy milyen csodás élővilág is vesz minket körül, de talán ezek a felvételek azok is, amik sokakat tettekre sarkallnak vagy legalábbis elgondolkodtatnak.