Alapította: Dékán István 1996-ban

Megjelent: Canon EOS R3

2021-09-14

Canon EOS R3

Megelőz. Túlszárnyal. Ismerd meg a tükör nélküli EOS gépet, amely forradalmasítja a mozgás fotózását. Örökítsd meg a megismételhetetlen pillanatokat 30 kép/mp sebességgel.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

 1. Canon
 2. Fényképezőgépek
 3. EOS R3

Canon Camera

TÜKÖR NÉLKÜLI FÉNYKÉPEZŐGÉPEK

Canon EOS R3

Gyorsan múló pillanatok, amelyeket olyan módon örökíthetsz meg fényképezőgéppel, ahogyan azt korábban elképzelhetetlennek tartottad. Üdvözöl az akciófotózás jövője!

FotótárFotótár

Notification Imagee

TÜKÖR NÉLKÜLI FÉNYKÉPEZŐGÉPEK

Canon EOS R3

Megelőz. Túlszárnyal

Ezzel a fényképezőgéppel úgy örökítheted meg a sporteseményeket, az élővilágot és a híreket, mint még soha. Igazán intuitív élmény – csupán ránézéssel azonosíthatod a témát. Maradj versenytársaid előtt a 30 kép/mp-es folyamatos sorozatfelvétellel és fejlett csatlakoztatási lehetőségekkel, amelyekkel bármilyen határidőt teljesíteni tudsz.

A részletes műszaki leírás megtekintéseEOS R3EOS R3EOS R3EOS R3EOS R3

1 / 5

Műszaki adatok

 • Notification Imagee

  Rétegelt érzékelő

  Rétegelt háttér-világításos érzékelő

 • Notification Imagee

  30 kép/mp-es sorozatfelvételi sebesség

  Sorozatfelvétel akár 30 kép/mp sebességgel, vagy 12 kép/mp sebességgel a mechanikus zár használatával

 • Notification Imagee

  Max. ISO 102400

  ISO 100 és ISO 102400 közötti érzékenység (ISO 204800 értékig bővíthető)

 • Notification Imagee

  24 megapixeles felbontás

  A képminőség, a kiváló ISO-teljesítmény és a fájlméret ideális egyensúlya

 • Notification Imagee

  Akár 8 fokozatú képstabilizátor

  Sziklaszilárd, vázba szerelt képstabilizátor, amely az objektív saját képstabilizátorával összhangban működik

 • Notification Imagee

  Szemvezérléses „Eye Control” AF

  Egy pillantással kiválaszthatók követni kívánt fókuszpontok vagy témák

 • Notification Imagee

  Témakövetés

  Automatikusan követi az embereket, állatokat és járműveket fénykép és videó módban is

 • Notification Imagee

  Változtatható képszögű kijelző

  Teljesen kihajtható, 8,2 cm-es, 4 200 000 képpontos érintőképernyő

 • Notification Imagee

  Elektronikus kereső

  Képkiesés nélküli, 5 760 000 képpontos elektronikus kereső 120 kép/mp-es frissítési gyakorisággal és 100 százalékos lefedettséggel

 • Notification Imagee

  WiFi és Bluetooth

  Vezeték nélküli csatlakoztathatóság a távvezérléshez és képátvitelhez

 • Notification Imagee

  6K RAW

  60 kép/mp a legnagyobb rugalmassággal az olyan beállítások utómunkálatok során történő módosításához, mint a fehéregyensúly

 • Notification Imagee

  4K 120p

  Rögzíts lassított videókat rendkívül jó minőségben

A részletes műszaki leírás megtekintése

ÁTTEKINTÉS

Új fejezet az EOS életében

Az EOS R3 egy pillanat alatt megváltoztatja azt, amit eddig a tükör nélküli fényképezőgépekről gondoltál. Az új, háttérvilágításos, rétegelt érzékelőjével 1/64 000 mp-cel merevítheted ki az akciót, a sorozatfelvételt pedig akár 30 kép/mp sebességgel képes rögzíteni. A szemvezérléses „Eye Control” AF intelligens módon felismeri és követi a témát a felvétel közben – tökéletes választás a sport-, hír- és természetfotózáshoz.

 

VIDEÓ LEJÁTSZÁSACanon Camera

Az EOS R3 rövid bemutatása

 • EOS R3

  30 kép/mp-es, kirobbanó sebesség

  Élvezd az 1/64 000 mp-es záridőt és a 30 kép/mp sorozatfelvételi sebességet párhuzamos AF/AE követéssel.

 • EOS R3

  Urald a mozgást

  Az EOS R3 fényképezőgéppel 30 kép/mp sebességgel örökítheted meg a legfontosabb pillanatokat, és olyan részleteket is visszaad, amelyek szabad szemmel láthatatlanok.

 • EOS R3

  Láss. Reagálj. Alkalmazkodj

  Egyedi „Eye Control” autofókusz technológiánknak köszönhetően az EOS R3 intuitív módon oda fókuszál, ahova nézel.

 • EOS R3

  Filmezéshez készült

  Az EOS R3 egy valódi professzionális hibrid, amellyel mozifilmhatású, közvetítésre alkalmas minőségű videót és szenzációs állóképeket is készíthetsz.

 • EOS R3

  Profiknak tervezve

  Az EOS R3 fényképezőgépet arra tervezték, hogy ellenálljon a mindennapi professzionális használat igényei és a váratlan események jelentette kihívásoknak.

 • EOS R3

  Bővített csatlakoztatási lehetőségek

  Az EOS R3 vezetékes LAN-csatlakozóaljzata és 2,4/5 GHz-es eszköze segítségével kommunikál a számítógépes hálózatokkal, laptopokkal és mobileszközökkel a gyors és egyszerű képmegosztás érdekében.

Urald a mozgást

Az EOS R3 fényképezőgéppel 30 kép/mp sebességgel örökítheted meg az elszálló pillanatokat, és olyan részleteket is visszaad, amelyek szabad szemmel láthatatlanok.

A fényképezőgép háttérvilágításos, rétegelt érzékelője olyan gyors, hogy a fotósok elektronikus zárat használhatnak a pillanat kimerevítésére, és nem kell aggódniuk a legördülő zár okozta torzítás miatt. Élvezd az 1/64 000 mp-es záridőt és a 30 kép/mp sorozatfelvételi sebességet párhuzamos AF/AE követéssel.

További információ

EOS R3

Fejlett szemvezérléses „Eye Control” AF

Használtál valaha olyan fényképezőgépet, amely mintha olvasott volna a gondolataidban? A következő generációs „Eye Control” autofókusz technológiánknak köszönhetően az EOS R3 intuitív módon oda fókuszál, ahova nézel. Az AF e páratlan szabályozhatóságának köszönhetően a fényképezőgép olyan gyorsan reagál, mint te magad – azonnal reagálhatsz a folyton változó jelenetekre.

További információ

EOS R3

 

Az eddigi legjobb témakövetőnk

Mélytanulásos mesterséges intelligencia és több ezer valódi kép segítségével megtanítottuk az EOS R3 fényképezőgépnek, hogy pontosan és megbízhatóan felismerje az embereket, állatokat és járműveket – bárhol is legyenek a keretben.

Az embereket akkor is felismeri, ha maszkot vagy napszemüveget viselnek. Motorsportok fotózásakor az EOS R3 akkor is felismeri a motorkerékpárokat és versenyautókat, ha zárva vagy nyitva van a vezetőfülke, és jelzi a vezető bukósisakját, ha az látható.

További információ

EOS R3

 

A videó- és állókép-felvételi teljesítmény fúziója

Az EOS R3 egy valódi professzionális hibrid, amellyel mozifilmhatású, közvetítésre alkalmas minőségű videót és szenzációs állóképeket is készíthetsz. A fényképezőgép olyan funkciókkal tűnik ki, amelyek a filmkészítők számára újfajta kreativitást tesznek lehetővé – például képes a túlmintavételezett 4K és 6K RAW-videofelvételek belső, CFexpress kártyára történő rögzítésére. A Canon Log 3 nagyobb dinamikatartományt és színárnyalási lehetőségeket biztosít.

Ami döntő fontosságú: a videokészítőknek ugyanúgy a rendelkezésükre áll a fotósok számára elérhető tárgyfelismerés, így mindig nyomon tudják követni és éles fókuszban tudják tartani a képmező körül mozgó tárgyakat.

További információ

EOS R3

 

Összekapcsolva a világgal

A csatlakoztathatóság létfontosságú a sport- és hírfotósok számára. Az EOS R3 vezetékes LAN-csatlakozóaljzata és 2,4/5 GHz-es Wi-Fi eszköze segítségével kommunikál a számítógépes hálózatokkal, laptopokkal és mobileszközökkel a gyors és egyszerű képmegosztás érdekében. Az EOS R3 fényképezőgép Mobile File Transfer alkalmazásunkkal is kompatibilis, amely lehetővé teszi a profi fotósok számára, hogy metaadatokat adhassanak hozzá, és képeket küldhessenek okostelefonról Wi-Fi vagy mobiladat használatával.

Az EOS R3 fényképezőgépet egy új, multifunkciós vakupapuccsal látták el, amely adatkommunikációt és tápellátást biztosít az új tartozékok számára, illetve vakupapucsként is használható a meglévő Speedlite vakukhoz és kioldókhoz.

További információ

EOS R3

A profik számára készült

Az EOS R3 fényképezőgépet arra tervezték, hogy ellenálljon a mindennapi professzionális használat igényei és a váratlan események jelentette kihívásoknak.

Legyen homokvihar vagy hirtelen zivatar, az ellenálló, magnéziumötvözet váz ugyanolyan szinten védi a portól és víztől a fényképezőgépet, mint a legendás EOS-1D sorozatunk készülékei. Semmilyen körülmény sem zavarhatja meg a fotózást.

További információ

EOS R3

Tökéletesen illeszkedik meglévő rendszeredbe

Az EOS R3 tökéletesen illeszkedik meglévő rendszeredbe, és jól együtt tud működni más tükör nélküli vagy DSLR gépekkel.

Nagy kapacitású LP-E19 akkumulátorral működik – ugyanazzal, amelyik EOS-1DX sorozatú vázakban is megtalálható. Az EF objektívek pontosan az elvárásoknak megfelelően működnek a kiváló minőségű közgyűrűk választékának köszönhetően, amelyek plusz funkciókat adnak hozzá a fényképezőgéphez, úgy mint a vezérlőgyűrű vagy a bepattintható szűrők

Intuitív vezérlésével és ergonomikus kialakításával az EOS R3 három évtized fejlesztésének eredményeként jött létre úgy, hogy közben folyamatosan figyeltük profi fotósaink igényeit. Élvezd a páratlan ergonómiát és a más ismerős, intuitív kezelőfelületet.

További információ

EOS R3

Reagáló, testre szabható vezérlőelemek

Az EOS R3 egy professzionális szuperhős. Alakját az EOS-1DX sorozatú fényképezőgépeink ihlették, de kisebb és könnyebb is náluk, miközben a tervezés alapjául a tükör nélküli EOS R rendszer szolgált a kiváló kezelés érdekében.

A fényképezőgép a vezérlőelemek széles választékát kínálja, a többfunkciós vezérlőt és az intelligens vezérlőt pedig ösztönösen megtalálod a hüvelykujjad közelében. A fényképezőgép vázán lévő három, testre szabható tárcsa, valamint az RF foglalatos objektíveken található objektívvezérlő gyűrű segítségével a záridőt, a rekeszértéket, az ISO-érzékenységet és az expozíciókompenzációt is beállíthatod, miközben a gépet a szemedhez tartod.

Az EOS R3 fényképezőgépet egy négymillió pontos, nagy felbontású változtatható képszögű kijelzővel is ellátták, amely még a legvilágosabb körülmények között is jól látható, gyönyörű képet mutat. Segítségével egyszerűen fotózhatsz a kreatív perspektívákból is. Kettős kártyanyílása révén a képfájlokat és videofelvételeket a széles körben elérhető SD-kártyákra (UHS-II-támogatással) vagy a szupergyors, következő generációs CFexpress adathordozóra is írhatod.

További információ

EOS R3

Elektronikus zár használata vakuval

Annak érdekében, hogy segítsünk egyensúlyozni a nappali fény és a vaku világos körülmények között, vagy kimerevíteni a gyorsan mozgó témák fejét, a fényképezőgép elektronikus zárjának használatakor elérhetővé vált a vakuszinkronizálás, amely a Canon Speedlite vakukkal és harmadik fél gyártók vakuival is kompatibilis.

EOS R3

IDÉZET

„SEBESSÉGRE VAN SZÜKSÉGÜNK. GYORSABBNAK KELL LENNÜNK AZ AUTÓNÁL, ÉS TÚL KELL TELJESÍTENÜNK RAJTUK. EZÉRT HASZNÁLJUK EZT A FÉNYKÉPEZŐGÉPET.”

 

Canon Camera

Írta: Vladimir Rys

Forma–1-es fotós és Canon nagykövet

EOS R3 – összehasonlítás

Nézd meg az EOS R3 összehasonlítását a Canon többi, teljes képmezős, professzionális fényképezőgépével.

Szolgáltatás

Canon Camera

EOS R3

Canon Camera

EOS-1D X Mark III

Canon Camera

EOS R5

Hasznos képpontok: (kb. MP)

24,1 megapixel

20,1 megapixel

45,0 megapixel

Beépített képstabilizátor

Igen, akár 8 fokozatú képstabilizálás a használt objektívtől függően 1

n.a.

Igen, akár 8 fokozatú képstabilizálás a használt objektívtől függően 1

Témaészlelés

Arc, szem, állat és jármű

Emberek

Test, arc, szem, állat

Alacsony fényű AF

-7,5 Fé értékig érzékeny 2

-4 Fé vagy -6 Fé értékig érzékeny élő nézettel 2

-6 Fé értékig érzékeny 2

Sorozatfelvétel sebessége (kép/mp)

12 kép/mp Servo AF mellett
30 képkocka/mp elektronikus, csendes zár és Servo AF mellett 3

20 kép/mp mechanikus zárral, Servo AF
20 kép/mp elektronikus, csendes zár és Servo AF mellett

12 kép/mp Servo AF mellett
20 képkocka/mp elektronikus, csendes zár és Servo AF mellett 3

Videofelvételek

12 bites 6K RAW kimenet (RAW/RAW világítás) 60 kép/mp sebességnél
4K videorögzítés 120 kép/mp sebességig
Full HD 120 kép/mp sebességig
Canon Log 3/HDR PQ 10 bites 4:2:2-es belső rögzítés
All-I/IPB/egyszerűsített IPB tömörítés 10 bites 4:2:2-es tömörítetlen 4K 60p videorögzítés külső rögzítőre

12 bites 5,5K RAW kimenet (RAW/RAW világítás) 60 kép/mp sebességnél.
4K akár 60fps sebességnél
Full HD 120 kép/mp sebességig
Canon Log 1/Log 3/HDR PQ [7] 10 bites 4:2:2-es belső rögzítés
All-I / IPB tömörítés 10 bites 4:2:2-es tömörítetlen 4K 60p videorögzítés külső rögzítőre

8K akár 30fps sebességnél
4K akár 120fps sebességnél
Full HD 120 kép/mp sebességig
4K time-lapse mód
Canon Log 1/Log 3 [7]/HDR PQ 10 bites 4:2:2-es belső rögzítés
All-I/IPB/egyszerűsített IPB tömörítés 10 bites 4:2:2-es tömörítetlen 4K 60p videorögzítés külső rögzítőre
8K teljes képmezős vagy kivágott 5k ProRes
Külsőleg rögzített RAW HDMI-n keresztül a következőre:
Atomos Ninja V+

Vezérlőtárcsák

Fő tárcsa
1. gyorsvezérlő tárcsa
2. gyorsvezérlő tárcsa
Többfunkciós AF-vezérlő
Intelligens vezérlő
Felső paneles kijelző

Fő tárcsa
Gyorsvezérlő tárcsa
Többfunkciós AF-vezérlő
Intelligens vezérlő
Felső paneles kijelző

Fő tárcsa
1. gyorsvezérlő tárcsa
2. gyorsvezérlő tárcsa
Többfunkciós AF-vezérlő
Felső paneles kijelző

LCD kijelző

8 cm/3,2 hüvelyk
4,15 millió képpontos LCD
Változtatható szögű érintőképernyő

8 cm/3,15 hüvelyk
2,1 millió képpontos LCD
Rögzített

8 cm/3,15 hüvelyk
2,1 millió képpontos LCD
Változtatható szögű érintőképernyő

Kereső

0,5-ös típusú elektronikus kereső
0.5 típus
5,76 millió képpontos OLED
23 mm-es szemtávolság/0,76-szoros 4 nagyítás Max. 120 kép/mp

Optikai kereső
20 mm-es szemtávolság/0,76-szoros nagyítás

0,5-ös típusú elektronikus kereső
5,76 millió képpontos OLED
23 mm-es szemtávolság / 0,76-szoros nagyítás
Max. 120 kép/mp

Hálózat

5 GHz/2,4 GHz és Bluetooth™
5.0 támogatás, támogatott funkciók – EOS Utility, okostelefon, feltöltés az image.canon felhőben, vezeték nélküli nyomtatás, Ethernet csatlakozó

Beépített 2,4 GHz-es Wi-Fi és Bluetooth™ funkció
Opcionális 5 GHz-es WFT-E9 vezeték nélküli jeladó
Ethernet csatlakozó

Beépített 5 GHz-es és 2,4 GHz-es Wi-Fi és Bluetooth™ funkció [9]
Opcionális WFT-R10 vezeték nélküli jeladó

Tömeg (akkumulátorral és memóriakártyával)

1015 g

1440 g

738 g

Kártyahelyek

1 db CFexpress, B típus
1 db SD/SDHC/SDXC és UHS-II

2 db CFexpress

1 db CFexpress
1 db UHS-II SD

Elem/akkumulátor

LP-E19
USB-töltés PD-E1 adapteren keresztül

LP-E19

LP-E6NH
USB-töltés PD-E1 adapteren keresztül

Akkumulátor-élettartam

620 felvétel (EVF energiatakarékos mód)
860 felvétel (LCD energiatakarékos mód)

2850 felvétel keresővel való felvételkészítéskor
610 felvétel élő nézettel való felvételkor

320 felvétel (EVF energiatakarékos mód)
490 felvétel (LCD energiatakarékos mód)

 

Műszaki adatok

Műszaki adatok

Műszaki adatok

 1. 8 fokozatú, a CIPA szabvány alapján, RF 24-105 mm F4 L IS USM objektívvel használva 105 mm-es fókusztávolság mellett.
 2. A leggyengébb fényviszonyok melletti AF f/1.2 objektívvel érhető el (középső AF-pont, One-Shot AF, 23 °C/73 °F, ISO 100), a homályosításelsimító (DS) bevonattal rendelkező RF objektívek kivételével.
 3. A szervo AF közben csak RF objektívek és néhány EF objektív használható a folyamatos felvételhez maximális sebesség mellett. A támogatott objektívekért tekintsd át a Canon hivatalos weboldalát.
  A folyamatos felvétel sebességét csökkentheti az objektív, a záridő, a rekeszérték, a vaku, a bemozduláscsökkentés feldolgozása, a téma állapota és a fényerő (például sötét környezetben való fényképezés).
 4. 50 mm-es objektívvel, végtelenre állítva, –1 m –1 dpt.
 5. A CIPA szabványoknak megfelelően és a készülékhez mellékelt akkumulátor használatával (ellenkező megjegyzés hiányában). Energiatakarékos módban.

Elrendezés

Set tiled viewSet masonry view

7 Képek

 

EOS R3

 

EOS R3

 

EOS R3

 

EOS R3

 

EOS R3

 

EOS R3

EOS R3

A doboz tartalma

 

 • EOS R3 váz

 • ER-h szemkagyló, kicsi

 • Vakupapucsfedél (por- és vízálló)

 • R-F-5 védőtok

 • ER-L1 pánt

 • LC-E19 akkumulátortöltő

 • LP-E19 akkumulátor

 • Akkumulátoregység-fedél

 • Hálózati kábel (EU)

 • IFC-100U interfészkábel (mag nélküli)

 • IFC-100U interfészkábel-védő

 • Felhasználói kézikönyv (EU1)

Tartozékok

 • Canon Camera

  Multifunkciós DM-E1D sztereó puskamikrofon-papucs

  Tiszta digitális hangzásért válaszd a megbízható multifunkciós DM-E1D sztereó puskamikrofon-papucsot, aminek a beállításaihoz a kompatibilis fényképezőgépek LCD-kijelzőjén pillanatok alatt hozzáférhetsz.

 • Canon Camera

  AD-E1 multifunkciós vakupapucs-adapter

  Ez az adapter az időjárás-állóság fenntartásával alakítja át a hagyományos 5-tűs talppal rendelkező Speedlites vakukat a multifunkciós vakupapuccsal rendelkező fényképezőgépeken való használatra.

 • Canon Camera

  ST-E10 Speedlite vakujeladó

  Az ultrakompakt Speedlite vakujeladó fejlett vezeték nélküli funkciókat és vezérlést biztosít akár 15 kompatibilis vakuhoz.

 • Canon Camera

  ER-hE szemkagyló

  Egy nagy, forgó szemkagyló, amely a bal és jobb szemüket használó felhasználók számára is ideális, és amellyel a szemüveget viselők is teljes mértékben élvezhetik a szemvezérelt fókuszálást az EOS R3 fényképezőgépen.

 • ER-L1 pánt

  Egy új, 35 mm széles nyakpánt a professzionális EOS R sorozatú vázakhoz, amely strapabíró szintetikus gumiból készült a rendkívül hosszú tartósságért.

 • Multifunkciós vakupapucs-adapter Link AD-P1 okostelefonhoz

  Csatlakoztasd okostelefonod a multifunkciós vakupapucson keresztül, és élvezd a fényképezőgép és az alkalmazások közötti kiváló integrálási lehetőségeket, amelyekkel új lehetőségek nyílnak meg a munkafolyamatokban.

1 / 3

Profik kezében

 • PRO Article

  CIKK

  Irány a terep a Canon EOS R3 fényképezőgéppel

  „Merőben túlteljesít minden gépet, amelyekkel eddig dolgoztam!” – mondja Vladimir Rys, motorsportfotós, aki első, elektromos raliautó-fotózásán próbálja ki a Canon EOS R3 fényképezőgépet.

 • PRO Article

  CIKK

  Mozgalmas élet a Canon szuper teleobjektívjeivel

  Vladimir Rys, motorsportfotós új sebességbe kapcsol a Canon RF 400mm F2.8L IS USM és RF 600mm F4L IS USM objektívekkel, amelyekkel gyorsan mozgó raliautókat fotóz Canon EOS R3 fényképezőgépével.

Vissza az előző oldalra

Tartalmak

MAGYARORSZÁG 365 FOTÓPÁLYÁZAT 2021

2021-09-09

 


 

 


 

FELHÍVÁS

A Magyarország 365 fotópályázat célja, hogy bemutassa az ország értékeit. A pályázatot Magyarország kormánya kezdeményezi a Magyar Turisztikai Ügynökséggel, a Nagycsaládosok Országos Egyesületével, és a Magyar Természetjáró Szövetséggel együttműködésben. A pályázatra amatőr és hivatásos fotósok is nevezhetnek.

A pályázati kiírás letöltése

KATEGÓRIÁK

Három kategóriában lehet pályázni: természet és táj, épített és tárgyi örökség, életképek.

 


TERMÉSZET ÉS TÁJ

 


ÉPÍTETT ÉS TÁRGYI ÖRÖKSÉG

 


ÉLETKÉPEK

DÍJAZÁS

A zsűri mindhárom kategóriában három díjat oszt ki.

1. helyezett: 1 millió forint
2. helyezett: 500 ezer forint
3. helyezett: 300 ezer forint

Internetes szavazás alapján minden kategóriában kiosztásra kerül közönségdíj, ezek értéke minden kategóriában 1 millió forint.

1 000 000 Ft

500 000 Ft

300 000 Ft

1 000 000 Ft

JELENTKEZÉS

FELTÉTELEK

Csak 2021. január 1-je után készült fotókkal lehet nevezni, de fotósorozat részeként korábban készült képek szerepelhetnek, amennyiben a sorozat tartalmaz legalább egy, a megadott időszakból származó képet is. Az alkotásoknak eredeti tartalmaknak kell lenniük. Korábbi, és más pályázatokon díjat nyert képek nem adhatók be. Egy pályázó maximum 25 pályaművet küldhet be, kategóriától függetlenül, amelyek lehetnek egyedi fotók vagy legfeljebb 10 képből álló sorozatok.

RÉSZTVEVŐK

A pályázaton 16. életévüket betöltött magyar állampolgárok és az Európai Gazdasági Térség tagállamainak állampolgárai, amatőr és hivatásos fotográfusok vehetnek részt.

NEVEZÉSI HATÁRIDŐ

Az elkészült alkotásokat 2021. október 18. éjfélig várjuk.

A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSA

A pályaműveket elektronikus úton lehet feltölteni a fotopalyazat.magyarorszag.hu oldalra egy online regisztrációt követően.

ÉRTÉKELÉS

A pályaműveket 5 tagú szakmai zsűri bírálja el. A legjobb képek alkotói a három kategóriában közönségdíjat is kaphatnak a fotopalyazat.magyarorszag.hu oldalon meghirdetett internetes szavazás alapján.

ADATVÉDELEM

Általános szerződési feltételek letöltése

ZSŰRI

Kaiser Ottó

fotográfus, a zsűri elnöke

Keleti Éva

Kossuth-díjas fotográfus

Haris László

fotóművész, érdemes művész,
a Magyar Művészeti Akadémia elnökségi tagja

Potyó Imre

környezetkutató, a 2020-as pályázat díjazottja, az év természetfotósa 2018, 2020

Szecsődi Balázs

fotográfus

REGISZTRÁCIÓ

Teljes név

E-mail

Cím

Telefonszám

Jelszó

Jelszó újra

 

 

 

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!

* Elfogadom az Általános Szerződési Feltételeket, és az annak részét képező Adatkezelési szabályzatot.

Hozzájárulok ahhoz, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda a későbbi kapcsolattartás céljából a regisztráció során megadott személyes adataimat (név, e-mail-cím, telefonszám) visszavonásomig kezelje.

* Elmúltam 18 éves

 

vagy Szülői hozzájárulás feltöltése

Hozzájáruló nyilatkozat letöltése

 

 

Magyarország Kormánya

Magyar Turisztikai Ügynökség

Nagycsaládosok Országos Egyesülete

Magyar Természetjáró Szövetség

Impresszum

MINIMALIST PHOTOGRAPHY

2021-09-07

 

Facebook Twitter 

VÁLOGATÁS A MINIMALIST PHOTOGRAPHY AWARDS FOTÓPÁLYÁZAT KÉPEIBŐL

 

2021. szeptember 05.  Mai Manó Ház

minimalizmus (vagy minimal art) több modern művészeti irányzat összefoglaló neve. Mindegyik művészeti ágban közös jellemzője, hogy az alkotók a lehető legkevesebb eszköz és anyaghasználattal igyekeznek műalkotásaikat létrehozni. A formák és a színek letisztultak, egyszerűek, amiből a stílusirányzat neve is ered. A kevesebb több elvén működő formanyelv a fotográfiában is megtalálta a maga helyét.

2021-ben már harmadik alkalommal hirdették ki a Minimalist Photography Awards fotópályázat legjobb képeit. A több mint 3700 beérkezett pályaműből végül az ausztrál Allen Koppe kapta a kétezer dollárral járó Minimalist Photographer of the Year 2021 díjat. Emellett tizenkét külön kategóriában hirdettek nyerteseket. A díjak zsűrizésében a következő tagok vettek részt: Nick Moore (British Journal of Photography), Paula Tognarelli (Griffin Museum of Photography), Peter Ibsen (Sunday-S Gallery), Craig Whitehead (Street Photographer), Milad Safabakhsh (B&W Minimalism Magazine).

Mai bejegyzésünkben – a szervezők engedélyével – olyan fotográfusok képeit mutatjuk be, akik bár díjat nem nyertek, de a zsűri méltónak találta őket a bemutatásra. 

repel.jpg

Fotó: Timo Lemmetti: Repel
(Konceptuális művészet kategória, 3. helyezett) 
© Minimalist Photography Awards
 

street_treats5.jpg

Fotó: Fred Mortagne: Street Treats
(Utcai fényképezés kategória, 3. helyezett) 
© Minimalist Photography Awards

 

swimming_pool_barcelona_2019.jpg

Fotó: Gysel Fernandini: Swimming Pool, Barcelona
(Légi fényképezés kategória, 2. helyezett) 
© Minimalist Photography Awards
 

perspe4.jpg

Fotó: Gustav Willeit: Perspe
(Fotómanipuláció kategória, 3. helyzett) 
© Minimalist Photography Awards
 

night_tree.jpg

Fotó: Thom Middlebrook: Night Tree
(Éjszakai fényképezés kategória, 2. helyzett) 
© Minimalist Photography Awards
 

primitives4.jpg

Fotó: Svetlana Smirnova: Primitives
(Absztrakt kategória, 3. helyezett) 
© Minimalist Photography Awards
 

metaphysical_body_landscapes.jpg

Fotó: Anna Lazareva: Metaphysical Body Landscapes
(Művészet kategória, 3. helyezett)
© Minimalist Photography Awards


A Minimalist Photography Awards fődíjas sorozatát és a kategóriák első helyzettjeinek képeit ezen a linken tekintheted meg.