Alapította: Dékán István 1996-ban

„Trianon és Színház” - fotópályázatot hirdet a Nemzeti

2020-03-03

 Nemzeti Színház Trianon100 programsorozatának részeként pályázatot hirdet amatőr fotósok számára, 2020. március 1. és 2020. május 1. között. „Trianon és színház” témakörben egyéni felfogásban várják a fotográfiákat márciusban, az április a közönségszavazásé! ​

 

PÁLYÁZATI KIÍRÁS

A pályázat címe: "Trianon és színház" 

Témája: 2019. január 1. után készített képeket várunk  Trianon és színház témakörben, szabad asszociációban, egyéni felfogásban. Legyen szó akár színházépületről, előadásról, színművészekről vagy családi emlékekről, melyek összefüggésbe hozhatók a trianoni szerződéssel és a színházművészettel.

Résztvevők köre: amatőr fotósok Magyarországról és Magyarországgal határos országokból.

Korcsoport: 16-30 év

Pályázati időszak, a képek beküldése: 2020. március 1. – április 1.

A közönségszavazás időszaka: 2020. április 1. - 2020. április 30.

Eredményhirdetés: június 1.

 

Nevezés:

Egy pályázó legfeljebb három képet küldhet be. A képeket a trianon100foto@nemzetiszinhaz.hu e-mail címre várjuk. A levélnek tartalmaznia kell a kép(ek) címét, keletkezésük idejét, és egy képenként néhány soros leírást, képaláírást és az alkotó nevét. A képeket a technikai feltételeknek (ld. lejjebb) megfelelően előkészítve kérjük beküldeni.

 

Lebonyolítás: 

Csak a nevezési időszakban beküldött és minden feltételnek eleget tevő pályázatokat fogadjuk be. A beérkezett fotókat a színház szakemberei előzsűrizik. A zsűrizésen továbbjutó képekből a színház Instagram oldalán közönségszavazást rendezünk. A feltöltött képeket a #trianon100foto hasteggel látjuk el. A zsűri által legjobbnak tartott, illetve a közönségszavazáson legtöbb szavazatot elért alkotót jutalmazzuk, a jutalmakat a képekből készített kiállítás megnyitóján adunk át - előre láthatóan ősszel, a Nemzeti Színház Nyílt Napján. 

 

Technikai feltételek:

A beküldött kép JPG formátumú (képtömörítési minőség 100% ) fotó kell legyen. A kép rövidebbik oldala nem lehet kisebb mint 2000 pixel, a hosszabbik oldala nem haladhatja meg a 6000 pixelt.

 

A zsűri:

Vidnyánszky Attila a Nemzeti Színház vezérigazgatója, Bánfalvi Laura a Nemzeti Színház kommunikációs osztályának vezetője, Eöri Szabó Zsolt a színház fotográfusa.

 

Díjazás:

1. helyezett: 300 ezer forint értékű ajándékutalvány.

2. helyezett: 200 ezer forint értékű ajándékutalvány.

Közönségdíj: 100 ezer forint értékű ajándékutalvány.

Az ajándékutalványok a Tripont Foto Video Kft. üzletében válthatók be fotó, videó és fotóstúdió termékekre.

 

Adatvédelmi tájékoztató és az ahhoz tartozó nyilatkozatok elfogadása: 

A pályázó a pályázati anyag beküldésével elfogadja az Adatvédelmi tájékoztatóban írtakat és a Nemzeti Színház jelen pályázati kiírásában rögzített feltételeket is, és egyben hozzájárul, hogy a beküldött pályaművekből a Nemzeti Színház térítésmentesen kiállítást rendezzen, és azt a Pályázat neve alatt bemutathassa, valamint a pályázattal és a kiállítással kapcsolatos online és offline publikációiban felhasználja. A beküldött pályaművek kizárólag Pályázat és a Kiállítás rendezvényeihez és kommunikációjához, illetve a díjfelajánlóknak a Pályázathoz és a Kiállításhoz kapcsolódó kommunikációjához használhatók fel térítésmentesen. A pályaművek minden további online vagy offline felhasználásához a pályázó írásbeli beleegyezése szükséges.

 

A pályázat a Tripont Foto Video Kft. támogatásával jött létre!

 

Kérjük, hogy pályázati anyagát valódi e-mail-címéről küldje be, hogy szükség esetén fel tudjuk venni a kapcsolatot!

Vissza az előző oldalra

Tartalmak

Pro Urbe Budapest díjat kapott a Fortepan!

2020-11-23
elonezet

Fennállásának tizedik évfordulóján a Fortepan 

CANON EOS M6 MARK II

2020-11-18
elonezet

Tökéletes fényképezőgép tartalomkészítéshez. A Canon EOS M6 Mark II olyan technológiákat rejt, amelyekkel lenyűgöző képeken és 4K videókon örökítheted meg és oszthatod meg életed pillanatait menet közben.

  1. Canon EOS M6 Mark II fényképezőgép

EOS M6 Mark II street