Alapította: Dékán István 1996-ban

FujiFilm X-T200!

2020-01-27

Gyorsabb, könnyebb, szebb, okosabb elődjénél?

Kép forrása: FujiFilm

Az X-T200 kereken 370 grammot nyom, ami azt jelenti, hogy majdnem 30 grammal könnyebb, mint az elődje. Az X-T200 úgy könnyebb, hogy már egy markolatképződményt is fel tud mutatni, ami azért nagymértékben megkönnyíti, kényelmesebbé teszi a fogást. A hátoldalon található kihajtható és elforgatható érintőkijelző 3,5”-os (az X-T100-é 3”-os volt); a gyártó az újoncnál az X-A7 „érintőbarát” menürendszerét alkalmazhatta a nagyobb egérmozinak köszönhetően.

Kép forrása: FujiFilm

A FujiFilm továbbá azt állítja, hogy az X-T200 fókuszrendszere is előrelépést jelent az X-T100-hoz képest: elérhető az arc- és a szemérzékeléses élességállítás is. 140 000 fázisérzékelőt, nagyobb PDAF lefedettséget kapunk, több lett az AF mezők száma (425 versus 91), de megnövelték a sorozatfelvételi sebességet is, ami immár 8 kép/mp.

Furcsa hely a csatlakozóknak (Kép forrása: FujiFilm)

Az X-T200 további előnye, hogy a 4K felbontású felvétel képvágás nélkül zajlik, tehát a teljes szenzorról veszi a rendszer az adatokat. A képfrissítés 29,97, illetve 24 kép/mp lehet ebben az üzemmódban. Van lassított felvételek készítésére is lehetőség, itt Full HD-ban 120 kép/mp a csúcs. A videofelvételi mód végre felkerült dedikált üzemmódként a módválasztó tárcsára is, így gyorsabban válthat a fotós filmkészítésre.

Videó mód a módválasztó tárcsán (Kép forrása: FujiFilm)

A FujiFilm X-T200 február végén kerül a boltok polcaira. A vázért 700 dollárt kell fizetni, míg az XC 15-45 mm F3.5-5.6 OIS PZ kitobjektívvel szettben 800 dollárt kér a gyártó. (Forrás: dpreview.com)

 

Vissza az előző oldalra

Tartalmak

Viszlát Olympus ? ! ?

2020-06-30

FotosHirek.hu

Breaking News

Szomorú hírrel kell bejelentkeznünk. Ahogy pár napja sorra érkeztek a különféle új fotográfiai eszközök bejelentése, úgy most egy negatív hír zárja a sort. Talán már tudod, hogy az Olympus évek óta szenved az eladásokkal, nem hozza az elvárt számokat, így fájó szívvel, de hamarosan el kell köszönnünk ettől a japán gyártól…

 

Az egész fotós piacot megrázta és egyben sokkolta is a hír, de valahol mégis “érthető” a döntés, hiszen nehéz versenyben maradni abban az időszakban, amikor a mobilok egyre nagyobb nyomást gyakorolnak erre a csodálatos területre, amit fotográfiának hívunk, függetlenül attól, hogy valójában minőségben és kezelhetőségben vélhetően soha nem fogják felvenni a versenyt egy SLR , Milc, vagy MFT vázzal. Ám mégis, amióta megjelentek a mobilokban a kamera funkciók – és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások – szép lassan egyre nagyobb teret követelnek maguknak. Abba most ne menjünk bele, hogy a “mobilfotósok” a piacot mennyire formálják át, de mindenképpen jelen vannak.

Visszatérve… a hír szerint az Olympus képalkotási eszközöket gyártó részlegét a japán Industrial Partners, Inc. (“JIP”)  vásárolja fel. Azt nem tudni milyen összegért vette meg, de tekintettel arra, hogy e cég már a SONY Vaio  PC részleget is felvásárolta van mit a tejbe aprítani. :J A biznisz a tervek szerint 2020.09.30-ig végbe fog menni.

Ezt azt jelenti, hogy konkrétan nem szűnik meg fizikailag egyelőre, de vélhetően más néven és koncepció alapján fog folytatódni az értékesítés.

Olympus O-MD E-M10

Az Olympus 1937-ben adta ki első fényképezőgépét Semi-Olympus I néven. Ekkor a vázat még nem ők gyártották, hanem a Takachiho cégtől vették, és “csak” a Zuiko objektív ment saját brand alatt.

Egyes hírek szerint a cég képalkotásért felelős részlegének a hanyatlása 2011-re tehető, amikor elbocsátották az akkori vezérigazgatót a cégen belüli kétes ügyek miatt, illetve az sem segített igazán, hogy az utóbbi években inkább az orvosi eszközeire fektette a hangsúlyt, és ezáltal kicsit háttérbe szorultak a Zuiko objektívek, az OM-D, PEN vázak, Touch kompaktok promóciója.

Ez is érdekelhet:  Megérkezett: Olympus 12-45mm F4.0 PRO

Nem tudni pontosan mi a terv a közeljövőre nézve, bízunk benne valamilyen formában tovább élhet ez a “márka”.

UPDATE: 

Ahogy lenni szokott a sokféle hírforrás különféleképp értelmezte az Olympus bejelentését, így hozzánk is tévesen érkezett meg, de a mai nap folyamán az Olympus magyarországi képviselete pontosította a megjelent híreket. Facebook oldalukon a következő jelent meg:
“Az Olympus termékek nem szűnnek meg, nem vonul ki a piacról a márka, kizárólag a tulajdonosi kör változik. Az Olympus Corporation a jövőben az orvosi műszerek piacán szeretne továbbfejlődni, amely eddig is a vállalat fő bevételét adta, míg a fotó-optika üzletág kiválva, új tulajdonosi körrel működik a továbbiakban. A fejlesztések nem állnak le, a gyártás és a szerviz folyamatos, felhasználói oldalról semmilyen negatív változásra nem kell számítani. Sőt…
A tulajdonos váltás lehetőséget ad arra, hogy új lendületet kapjon az Olympus, most már maximális figyelemmel a digitális fotópiaci szegmensre . Az idénre tervezett 2 váz és 2 teleobjektív bejelentésére is számíthattok.”

 

A 38. Magyar Sajtófotó Pályázat MÚOSZ Nagydíjának és André Kertész Nagydíjának bejelentése.

2020-04-23