Alapította: Dékán István 1996-ban

25 MAGYAR FOTOGRÁFUS,

2020-10-12

AKIKNEK ÉRDEMES KÖVETNI AZ INSTAGRAM OLDALÁT

 

2020. október 11.  Mai Manó Ház

Az Instagramot az akkor 27 éves Kevin Systrom és a 25 éves Michel Krieger 2010. október hatodikán indította el az Apple Inc. készülékein. Rohamos terjeszkedését és növekedését annak köszönhette, hogy nagyon sokan megkedvelték az alkalmazást egyszerűsége és a kreált fényképek egyedisége miatt. Pár hónappal később már egymillióan használták az alkalmazást. 2011 júniusára pedig közel 100 millió fotó volt elérhető benne. 2013-ban 100 millió, 2020-ra már egymilliárd felhasználót tudhatott magának a képmegosztó alkalmazás, amelynek a mai napig a legnépszerűbb fotója egy tojást ábrázol, melyet közel 55 millióan kedvelnek, a legtöbben pedig egy focistát – Christiano Ronaldót – követik.

mmh_insta.png

via Instagram

Azért, hogy ne csak ételfotókkal, agyonfilterezett tájképekkel vagy éppen influenszerek temérdek szponzorált tartalmaival találkozz, ismét segítünk frissíteni az Instagram oldaladat, hogy minden nap a lehető legváltozatosabb fotókat nézegethesd.
Áprilisban a nemzetközi szcénából ajánlottunk figyelmetekbe néhány fotográfus Insta-oldalát, ma pedig huszonöt olyan hazai fotóst mutatunk nektek, akiknek képeivel már találkozhattatok a Mai Manó Ház kiállítóterében vagy online felületein. A 25-ös listában a fényképészet számos stílusának képviselőit megtalálhatod, vannak akik gyakrabban, és olyanok is akik ritkábban posztolnak, de egy közös mindenképp van bennük: érdemes őket követni, hogy sokkal színesebb legyen az Instagramod. 

A fotósokat ABC sorrendben találod.

Bartha Máté 

Bede Kincső 

Csákvári Péter 

Csudai Sándor  

Darab Zsuzsa 

Eperjesi Ágnes 

Gárdi Balázs 

Gőbölyös Luca

Hajdú D. András 

Ester Horvath 

Kállai Márton 

Klenyánszki Csilla 

Kovalovszky Dániel 

Kudász Gábor Arion 

Máté Péter 

Pályi Zsófia  

Puklus Péter 

Rédling Hanna 

Szalontai Ábel 

Szami 

Szatmári Gergely  

Szombat Éva   

Tombor Zoltán 

Urbán Ádám 

Vadászi Zoltán 

Facebook oldalunkon várjuk kommentben, hogy Te melyik magyar fotográfus Instagram oldalát követed? 

Vissza az előző oldalra

Tartalmak

az év természetfotója

2020-10-15
elonezet

Fát ölelő tigrisről készült az év természetfotója 2020-ban

Pucér mellbimbók, aktok a fotós szemével - Galéria (18+)

2020-10-04
elonezet

Hannes Caspar minimalista környezetben mutatja meg modelljeit, a képek titka mégis a részletekben rejlik.A berlini fotós által készített művészi aktfotók lélegzetelállítóak. A modellek anyaszült meztelenek, nincs rajtuk erős smink, sőt még áttetsző lepel sem. Gyakran nyakatekert pózokban állnak modellt, és a képeken sokszor megjelenik a fény-árnyék ellentéte is.