Monitorkalibrációs segédábraProfi monitorkalibráció ábrák:
www.lagom.nl


Mit ne tölts fel a Fotóvilágra?
Lexikon
LISTA A Á B C D E É F G H I J K L M N O Ö P R S SZ T U Ü V X Y Z ZS EGYÉB
H
HDR HDRI
High Dinamic Range Image. Nagy dinamika tartományú kép. A HDR technika lényege, hogy a nagy kontrasztú témákról két különböző expozíciójú felvétel készül. Egyiken a világos, másikon a sötét képrészek lesznek megfelelőek. Utólag a két képet egyesítjük, így mind a két tónustartomány optimálisan jelenik meg a kész képen.

Hideg színárnyalat cool colors
A látható színeket asszociatív hatásuk alapján meleg és hideg színekre is feloszthatjuk. Hideg hatásúnak a kék illetve zöld színek színeket tekinthetjük. Ha a kép színegyensúlya a semlegestől a kék vagy a zöld felé tolódik el, "hideg árnyalatról" beszélhetünk.

hisztogram histogram
A hisztogram egy grafikon, amely arról ad felvilágosítást, hogy a különböző világosságú pixelekből mennyi van a képen, illetve mennyiségük hogyan aránylik egymáshoz. Ezzel az expozícióról is tájékoztatást ad. A fényképezőgépek kijelzőjén a kép mellett általában megjeleníthető annak hisztogramja is. A hisztogram színcsatornánként külön is mutathatja a tónuseloszlást (RGB histogram). Ez a kép színegyensúlyáról is információt ad.
számláló