Monitorkalibrációs segédábraProfi monitorkalibráció ábrák:
www.lagom.nl


Mit ne tölts fel a Fotóvilágra?
Lexikon
LISTA A Á B C D E É F G H I J K L M N O Ö P R S SZ T U Ü V X Y Z ZS EGYÉB
A
adathordozó Data storage
Adathordozónak azokat az eszközöket nevezzük, amelyeken a digitális adatállományokat, például a képfájlokat fizikailag tároljuk. Ilyenek a fényképezőgépekben használatos memóriakártyák, de a merevlemezes tárolók vagy a CD, DVD lemezek is.

additív színkeverés
Módszer színes fények előállítására. A szín a vörös, zöld és kék alapszínek megfelelő arányú egymásra vetítésével (összeadásával) jön létre.

AF mező (AF point)
Autofókusz mező, Auto focus field. Az autofókuszos fényképezőgépek keresőjében több megjelölt területet találunk. Ezek az autofókusz mezők. A gép azokra a témarészletekre tudja automatikusan beállítani az élességet amelyekre a keresőben az AF mezők esnek. Az aktív AF mező kiválasztása történhet automatikusan, vagy manuálisan.

alapkihuzat
A kihuzat az objektív fősíkja és a fényérzékeny felület közötti távolság. Az alapkihuzat a végtelenben lévő tárgy élesre állításához szükséges mértékű kihuzat. Ez megegyezik az objektív gyújtótávolságával. (lásd még: Retrofókusz).

alapobjektív Standard lens
Az alapobjektív látószöge 40-50 fok a képátlóban. Ez a legáltalánosabb felvételi objektív. Perspektívahatása megfelel az emberi szem átlagos térérzetének. Minden szenzorméretnél azt az objektívet tekintjük alapobjektívnek, amelynek a gyújtótávolsága megfelel az érzékelő átlóméretének.

alexpozíció Underexposed
A szenzor túl kevés fényt kapott. Az optimálisnál kisebb expozíció, amely már a képeredmény észrevehető romlását eredményezi.

autofókusz Auto focus
Az élesség automatikus beállítása. Ez a funkció a korszerű gépek legnagyobb részénél rendelkezésre áll. Az automatikus élességállítást legtöbbször ki is lehet kapcsolni.
számláló