Monitorkalibrációs segédábraProfi monitorkalibráció ábrák:
www.lagom.nl


Mit ne tölts fel a Fotóvilágra?
Hírek / Canon újdonságok profi filmeseknek

Canon újdonságok profi filmeseknek

2018-04-05 08:57:00

 

Új csúcskategóriás full frame Cinema EOS kamera érkezett

Canon EOS C700 FF

 

A Canon Europe bemutatta full frame Cinema EOS kameráinak csúcsmodelljét, a C700 FF-et. Az újonnan kifejlesztett, újgenerációs Canon full frame 38,1 x 20,1 mm-es CMOS-szenzornak köszönhetően a kamera akár 5.9K felvételekre is képes, teljes kreatív szabadságot és kiváló minőséget biztosítva az alkotók számára. Az EOS C700 FF együttműködik az objektívek széles választékával, EF- és PL bajonettel, de akár anamorfikus objektívekkel is. EF objektívek használata esetén a C700 FF támogatja a Canon innovatív autofókusz (AF) rendszerét, a Dual Pixel CMOS AF megoldást, amely ideális a full frame felvételek készítéséhez.

Új szenzortechnológia, szenzormódok és felvételi formátumok

Az újonnan fejlesztett, kifejezetten professzionális szintű felhasználásra szánt full frame 38,1 x 20,1 mm-es CMOS-szenzor lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy mozi minőségű felvételeket készítsenek példátlanul alacsony zajszinttel, természetes bőrtónusokkal, kis mélységélességgel, széles spektrumú tónustartománnyal, és 15 fokozatot meghaladó dinamikatartománnyal. Ez minden eddiginél nagyobb kreatív szabadságot és rugalmasságot biztosít az utómunka során, valamint HDR felvételek készítése esetén. Az új tervezésű szenzorral a szabadon lehet váltogatni a különböző szenzor üzemmódok, többek között a full frame, a Super 35mm és a Super 16mm között, és különféle formátumokban, például a ProRes, az XF-AVC (belsőleg CFast-kártyákra) és a tömörítetlen Canon Cinema RAW formátumban készítsen felvételeket.

A dedikált CODEX CDX-36150 használatával az EOS C700 FF 5.9k felbontású, 12/10-bites RAW felvéte készítésére képes, 4K és 2K RAW 12 bites opcióval, valamint ProRes 4K felvételkészítéssel kiegészítve. Továbbá az EOS C700 FF akár 60 fps (5.9K), 72 fps (4K kivágott) és 168 fps (2K kivágott) sebességre is képes. Az 5.9K túlmintavételes feldolgozással a kamera még jobb minőségű 4K és 2K felvételeket is képes készíteni, csökkentett Moiré-effektussal és alacsonyabb zajszinttel.

Opciók és kialakítás

A C700 FF kamera EF és PL bajonettel is elérhető, és kompatibilis a Canon EF sorozatú és Cinema objektívjeinek széles skálájával. A függőleges 20,1 mm-es szenzorméretnek köszönhetően a C700 FF az anamorfikus objektívek használatát is lehetővé teszi. A Canon EF objektívrendszerrel a felhasználók a teljes szenzorméretet kihasználhatják a felvételkészítés során, és rendelkezésükre áll a Canon innovatív Dual Pixel CMOS AF technológiája is, amellyel a mozgásban lévő téma nyomon követését és fókuszban tartását biztosítja, ami a nagyobb felbontású felvételeknél kritikus fontossággal bír.

Az EOS C700 FF emellett a meglévő Canon EOS C700 kiegészítőkkel is kompatibilis, beleértve az EVF-V70 keresőt, a MO-4E/MO- 4P B4 adaptert és az OU-700 távvezérlő egységet is.

 

Az EOS C700 FF főbb jellemzői

 5.9K Full Frame CMOS-szenzor

 15 fokozatú dinamikatartomány

 Különféle szenzorüzemmódok, többek között Full Frame, Super 35mm és Super 16mm

 Pontos és megbízható Dual Pixel CMOS AF rendszer (Canon EF bajonettzáras objektívet használva)

 

A Canon bemutatta CN-E20mm T1.5 L F névre keresztelt full frame formátumú, nagy fényerejű, EF bajonettzáras cine prime objektívjét, amellyel kiemelkedő minőségben készíthetők 4K felvételek

Canon CN-E20mm T1.5 L F

 

A Canon Europe bejelenti a CN-E20mm T1.5 L F nagylátószögű objektívet, amely ideális választás a kiváló, mozi minőségű felvételek készítéséhez. Kiváló optikai képességeinek és minőségi felépítésének köszönhetően a CN-E20mm T1.5 L F lenyűgöző 4K felvételek készítését teszi lehetővé, és még sokoldalúbbá teszi az aktuális cine prime objektívválasztékot.

Kiváló optikai teljesítmény

A CN-E20mm T1.5 L F nagy átmérőjű aszférikus lencséje és az alapanyagként használt alacsony diszperziójú üveg segít kiküszöbölni a szférikus aberrációt és az egyéb zavaró optikai jelenségeket, rendkívül tiszta képet eredményezve. A T1.5 rekesznyílásnak köszönhetően a CN-E20mm T1.5 LF gyenge fényviszonyok között is lenyűgöző 4K felvételeket készít, ami ideális a természetfilmekhez. A kreatív lehetőségek fokozása érdekében a CN-E20mm T1.5 L F kiváló rekesznyílás-értéke és a 11 tagú írisz természetes elmosódási effektust hoz létre, amivel háromdimenziós háttér-elhomályosítás (bokeh hatás) érhető el, még látványosabb mélységélességgel. A csökkentett focus breathingnek (élességállítás közben változó fókusztávolság) köszönhetően a CN-E20mm T1.5 L F tűéles fókuszálást biztosít a stabil felvételkészítéshez.

Rendkívüli kompatibilitás, tartósság és üzembiztosság

A nemrégiben bemutatott EOS C700 FF kamerával, valamint az EOS-1D C-vel és egyéb full frame formátumú kamerákkal kompatibilis CN-E20mm T1.5 L F kiváló minőségű felvételek készítését teszi lehetővé. A CN-E20mm T1.5 L F képátmérője a 35 milliméteres full frame formátumnak felel meg, így még több kreatív lehetőséget biztosít. A bajonettcsatlakozónál beépített gumigyűrű stabil cseppvédelmet biztosít, így zordabb forgatási körülmények között is megbízhatóan állja a sarat. A CN-E20mm T1.5 L F a többi Canon EF Cinema objektívhez hasonlóan épül fel, így a Canon-felhasználóknak ismerős lesz a forgótárcsa helyzete, az elülsőátmérő, a teljes hossz és a forgatási szög is. Az új foszforeszkáló elülső jelzők gyenge fényviszonyok mellett is jobban láthatók, míg a fókuszgyűrű az objektív bal és jobb oldalán is jelzi a számokat, hogy mindkét oldalról ellenőrizni lehessen a távolságbeállítást. A CN-E20mm T1.5 L F professzionális szintű, 300 fokos elforgatási szöggel rendelkezik, és a fókuszáláskor pontosan a megfelelő ellenállást fejti ki. Az expozíció és a természetes megvilágítás fehéregyensúlyának összehangolásával a CN-E20mm T1.5 L F minden felvételnél garantálja a kiváló minőséget. A keresőben megjelenített objektívadatok lehetővé teszik a felhasználó számára, hogy könnyebben azonosítsák a felvételeket, leegyszerűsítve a szerkesztési és az utómunkálati folyamatot.

 

A Canon CN-E20mm T1.5 L F fő jellemzői

 Nagy fényerejű, 20 mm-es 4K cine prime objektív

 118,4 mm hosszú, és mindössze 1,2 kg

 T1.5 maximális rekesznyílás

 Kiváló képminőség

 

számláló