Monitorkalibrációs segédábraProfi monitorkalibráció ábrák:
www.lagom.nl


Mit ne tölts fel a Fotóvilágra?
Hírek / Canon EOS M5

Canon EOS M5

2016-09-19 08:16:00


 Hatalmas teljesítmény egy kis vázban
Megérkezett az EOS M5
a Canon új felsőkategóriás MILC fényképezőgépe

EOS M5 EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM

Budapest, 2016. szeptember 15. – A digitális tükörreflexes fényképezőgépek (DSLR) kiemelkedő képminőségét ötvözi a kompaktok könnyen hordozható méretével a Canon ma bemutatott új, cserélhető objektíves, tükörnélküli (MILC) fényképezőgépe az EOS M5.


Az EOS M5 az első olyan EOS modell, amelyben már a DIGIC 7-es képfeldolgozó processzor található. A fényképezőgép egyéb műszaki paraméterei is rendkívüli gazdagságról tanúskodnak: az M5-ben egy 24,2 megapixeles APS-C CMOS képérzékelő szenzor dolgozik, mely rendkívül gyorsan tud a témára fókuszálni mind fotózás, mind videózás közben a Dual Pixel CMOS AF technológia támogatásának köszönhetően. Az új MILC készülék kiválóan alkalmas profi fotósok számára másodkameraként, illetve egy középkategóriás DSLR-rel is felveszi a versenyt.

Óriási tudás egy kompakt vázban
Az új DIGIC 7 képfeldolgozó processzornak köszönhetően az EOS M5-össel készült fotókon kevesebb a képzaj, miközben több részlet, és élethűbb színárnyalatok jelennek meg. A Dual Pixel CMOS AF technológiának köszönhetően a gép a spontán helyzetekben is gyorsan reagál, akárcsak egy tükörreflexes fényképezőgép, hiszen az autofókusz villámgyors, a témakövetés és felismerés megbirkózik a gyorsan mozgó témákkal is. Ez utóbbi tulajdonság különösen hasznos video rögzítés esetében.


Mivel az új, 24,2 megapixeles képérzékelő szenzor felületén mikroméretű lencsék találhatók, amelyek a beeső fényt hatékonyabban gyűjtik össze a lapka szélein is, ezáltal M5-tel még ellenfényben is nagyon jó képeket lehet készíteni. Emellett kevés fénynél készült képek esetében is a szokásosnál kevesebb képzaj tapasztalható a mikrolencsés kivitelnek köszönhetően.
Miután az EOS M5-ben lévő szenzor hasonló technológiákon alapul, mint a tükörreflexes EOS 80D modellé, nagy dinamikatartományt, jó kontrasztot és gyönyörű árnyalatokat reprodukál a fotókon. Portréfotók készítésekor, vagy más olyan esetben, amikor kis mélységélességgel kell fotózni, az EOS M5 nagyméretű APS-C szenzorával egyszerűen és látványosan megvalósítható a háttér elmosása.

Az új MILC fényképezőgép akár 25,600-as ISO-értékkel is képes fotózni, így bátran használható kevésbé optimális fényviszonyok között is. Az EOS M5 sorozatfelvételi képességei is kiemelkedőek: folyamatos AF mellett másodpercenként 7, rögzített autofókusz mellett másodpercenként 9 képet tud rögzíteni.


Full-HD felbontású videót, a mozgás természetességét tökéletesen visszaadó 60 képkocka/másodperces rátával tud rögzíteni, a felvételek rázkódásmentességéről pedig az EOS M5 ötirányú optikai képstabilizátora gondoskodik akkor is, ha stabilizátor nélküli objektívet csatolnak a géphez. A stabilizátor hatékonysága Dynamic IS technológiát használó optika használatával tovább növelhető.Kényelmes használatra tervezve
Az EOS M5 nagyfelbontású elektronikus keresőjével a tükörreflexes gépeknél megszokott módon lehet a képeket komponálni. A valósághűbb látványt a szokásosnál nagyobb, 120 képkocka per másodperces képfrissítés támogatja. Ha a komponálás az elektronikus keresőn át történik, az alternatívaként használható kihajtható LCD-érintőképernyő a laptopok touchpadjéhez hasonló vezérlőként működik, amellyel például az autofókuszt lehet szabályozni.
Ez a funkció a DSLR-gépek fizikai vezérlőgombjait és tekerőit hivatott kiváltani a kompakt méretű gépben. Igény szerint testreszabható gombok egyébként az EOS M5-ösön is találhatók, ezek egyikével például az expozíció beállításait lehet szabályozni.


 

számláló