Monitorkalibrációs segédábraProfi monitorkalibráció ábrák:
www.lagom.nl


Mit ne tölts fel a Fotóvilágra?
Hírek / „Puskamikrofon” az EOS-hoz

„Puskamikrofon” az EOS-hoz

2016-05-14 11:56:00

Sajtóközlemény

„Puskamikrofon” az EOS-felhasználóknak

 Canon DM-E1: Kiemelkedő hangminőség irányított sztereó mikrofonnal
A Canon másik újdonsága a gyártó első külső mikrofonja az EOS-rendszerű gépekhez, mellyel biztosak lehetünk abban, hogy a rögzített hang legalább olyan kiemelkedő minőségű lesz, mint a kép.
A DM-E1 egy kisméretű, de csúcsminőségű irányított sztereó mikrofon, amellyel különféle helyzetekben lehet hangot rögzíteni az 50Hz és 16kHz frekvenciatartományon belül. A klasszikus puskamikrofon három féle beállításával eltérő körülmények között is optimális hangot lehet rögzíteni egyetlen eszközzel.Az egy hangcsatornás puskamód használata akkor a legcélszerűbb, amikor közvetlenül a fényképezőgép előtt lévő hangforrást rögzítik, például egy riporterét. A 90 és 120 fokos módok sztereó hangzást biztosítanak a tágabb térben rögzítendő hangforrásoknál, például a koncertteremben játszó zenekar esetén.

Az új mikrofonba épített rezgéscsillapított kengyel csökkenti a fényképezőgép használata közben esetlegesen előforduló zajokat, illetve külön védelem gondoskodik a szélzaj kiszűréséről. Az új mikrofon igen széles tonális skálával rendelkezik, a 66dB-es S/N arány és a -42db-es érzékenysége révén torzítása minimális. A DM-E1 a kategóriájának egyik legkisebb és legkönnyebb mikrofonja, így tökéletes útitárs. A 3,5 milliméteres jack audiocsatlakozó a legtöbb Canon EOS fényképezőgéppel kompatibilis.

A DM-E1 mikrofon legfontosabb jellemzői:
• Kompakt puskamikrofon
• Puska, 90°-os és 120°-os sztereó hangfelvétel
• Frekvenciatartomány: 50Hz - 16kHz
• 66 dB S/N arány, -42dB-es érzékenység
• CR2032 lítium akkumulátor


 

számláló