Alapította: Dékán István 1996-ban

Gondolatok!

Legfrissebb témák
Hát, az elhangzott érvekkel nehéz vitatkozni... :) Az egyetlen hivatásos kritikusunk tehát egyelőre Budai Petúr marad, akivel, mondom, nekem nincs semmi bajom, sőt igen kedvelem a pörge kis kalapjával. A műfaj, amit művel, igazán korszerű, bár a tempó lehetne pörgősebb, és a képek  ütősebbek, de hát azzal kénytelen dolgozni, ami van. Nekem akkor a legszimpatikusabb, amikor egy-egy pillanatra kiesik a szerepéből. A múltkor egyszer feljajdult: Mondtam, hogy ne küldjetek több naplementét..! (Ez arról jutott eszembe, hogy épp most töltöttem föl egy naplementés képet a képfórumba.) Mindenkinek boldog Augusztus 20-át!
Dr. Németh Ferenc
2 napja
Igen, ez így van.
Aczél Péter
5 napja
Péter, szépen működik a lap, a szerkesztőség rajta tartja szemét a dolgok folyásán, de ennél többre van szükség, természetesen a képeken kívül: kritikára. Ezt a feladatot te most magánzóként látod el (és jószerint magányosan), éppen ezért a funkciót szeretném intézményesíteni. Ennek csak egyik formális kisegítő eszköze a pro mentori cím, de nem ez a lényeg.  Érrtelmes, folyamatos, független, több szempontú kritika nélkül az oldal elcukisodik, aminek már látom jeleit. Remélem, mások is  és elmondják a véleményüket, mert ez a téma is megér annyit, mint a képlapozgatás.
Dr. Németh Ferenc
5 napja
Feri, megtisztelsz azzal, amit mindasz, de egyáltalán nem hiszem, hogy szükség lenne 1 pro mentorra. (Úgy tudom egyébként, hogy vannak pro mentorok.  Ők azok, akik ajánlhatnak képeket - de lehet, hogy rosszul tudom.) Szépen működik ez a lap, a szerkesztő rajta tartja szemét a dolgok folyásán, ennél többre nincsen szükség szerintem. Illetve van: több jó fotós több képére lenne szükség, mert ahogy elnézem, csak néhányan töltögetünk fel fotókat, a többiek nem, vagy csak nagyon ritkán. Fecseg a felszín, hallgat a mély. Elő hát a képekkel!
Aczél Péter
6 napja
Technikailag úgy képzelem el a megoldást, hogy az Ajánlott kép (amelyik a Hét képe mellett van) lenne az Értékelt kép. Erre kattintva feljönne a felkért szerző által írt kritika. Az ajánlott kép kiemelésének, és másodpercenkénti váltogatasának jelenleg amúgy sem sok funkciója van. A változtatás kétségkívül programozói munkával (is) járna, de megérné
Dr. Németh Ferenc
7 napja
Majdnem elfelejtettem a ceterum censeot, pocsék Cato lenne belőlem. Szóval ismételten javaslom, hogy legyen ismét rendszeres képértékelés a Fotóvilágon. Szerzőnek javaslom felkérni Feltóti Sándort. A régi FV-n sisi művésznéven borzolgatta egyesek idegeit. Jó fotós, elméletileg képzett, tud írni, és kellemes vitriolos stílusa van, tehát ideális a feladatra. Ha valaki Dunapentelén jár, dumálja rá, én személyesen nem ismerem. Előbb meg kell értetni vele, hogy nem az a dolga, hogy lerombolja Karthágót...
További javaslatom, hogy a Szerkesztőség Aczél Péternek adja meg a pro mentori címet (a szabályzat szerint van ilyen, de betöltetlen). Ezzel egyidejűleg kérjük föl, hogy írjon Heti képértékelést a Fotóvilágnak. Aczél Péter jó fotós, elméletileg képzett, tud írni, ideális a feladatra. A régi tagoknak nem kell bemutatni, de azt hiszem, most már az újaknak sem.
Ha összekapjuk magunkat, Horváth Péterrel is újra próbálkozhatunk, de nekem erre egyelőre nincs pofám.
Ha azt akarjuk, hogy minden héten legyen kritika, több szerzőt is meg kell bíznunk. A honoráriumot jó vatikáni valutában fizetjük.
A régi FV-n otrombaságnak számított a kritikust kritizálni, de világossá kell tenni, hogy azok az idők elmúltak. 

Dr. Németh Ferenc
7 napja
Az imént végignéztem a Flickre föltöltött fotóvilágos-képeket, azután pedig - frissen szerzett lapozgatási tudásommal felvértezve - megtekintettem néhány itteni galériát. Ha valaki aggódna, hogy nem jártam-e úgy, mint a bélyeggyűjtő kisgyerek, akinek a papája hozott egyszer egy kilót, még idejében abbahagytam a tallózást. Utolsó erőmmel még nyomtam egy szívecskét Iloczky Judit Váró c. remek képére, de az egyetemes fotóművészet fejlődése érdekében ennél többet ma már nem tudok tenni.
Dr. Németh Ferenc
7 napja
Értettem, nem hiba, hanem tulajdonság. Feri szabatos leírásában: “ Ha a kép alatt a fotós nevére kattintok, egy max. 12 fotóból álló portfólió jön fel. Ebben nem a nyillal kell lapozni, mert az kiléptet a portfólióból
Aczél Péter
7 napja
Rápöccintesz a szerző nevére és a bemutatkozàs alatt ott vannak a képek, végig görgeteg és elérsz a 16-tol a 60-ig fülekhez(bal alsó sarok). Azt választod amelyiket akarod. Ha több van mint hatvan kép, attérsz a második oldalra és így tovább. Arra kell vigyázni azonban ha végig böngészted az oldalakat  térj vissza az első oldalra mert ez nem működik automatikusan és így mindig az utolsónak megnézett oldalon ragadsz.
Veress Zsolt
7 napja
Jé, tényleg! Problem solved. Lehet, hogy többet kéne próbálkozni, és kevesebbet panaszkodni, de legalább forgalmat generálok a Fórumban, ha túl nagy a hallgatás.
Dr. Németh Ferenc
7 napja
Rosszul írtam Ferenc: 1,- megnyitom a fotót, 2, szerző Dr. Németh Ferenc, ott látok 12 kis bélyegképet, s ott van felettük a neved és ott tudod megnyitni a teljes galériát! üdv
L Tamás Varga
2019-08-14
Tanulság: Ha a kép alatt a fotós nevére kattintok, egy max. 12 fotóból álló portfólió jön fel. Ebben nem a nyillal kell lapozni, mert az kiléptet a portfólióból, hanem vissza a névre, és úgy a következő képre. A teljes portfóliót (ha 12 képnél nagyobb) csak úgy tudom megnézni, ha a tagok között kikeresem a szerzőt, és megnyitom a képeit, amiben már lapozhatok. Megértettem, hogy ez nem hiba, hanem működési sajátosság, de kényelmesebb volna, ha közvetlenül a kép alól elindulva is át lehetne lépegetni az egész portfólión. Nem nagy ügy, mindenesetre köszönöm a választ. 
Dr. Németh Ferenc
2019-08-14
Péter: ha a nyílra klikkelsz, akkor tovább visz az adott másik fotóra ami mellette van a fotós nevére kell kattintani!
L Tamás Varga
2019-08-14
Ferenc:  ha be vagy jelentkezve, akkor működnie kell, : megnyitod a fotót s akkor a fotós nevére kell kattintani s fel jön a portfóliója.
L Tamás Varga
2019-08-14
Nálam ugyanaz a konfúz helyzet, mint Ferinél. (iPad pro). Nem a szerző képei jönnek, ha az első feljött kép megnézése után a mellette levő nyílra klikkelek. Nem működik.
Aczél Péter
2019-08-14
Amire Ferenc utal, nálam rendben működik.
Iloczky Judit
2019-08-14
Elismerés a szerzőnek és a szerkesztőnek!
De hogy folytassam a hibák (javító szándékú) szemlézését, megemlítem, hogy egy kép alatt a fotós nevére kattintva beléphetünk a szerző portfóliójába, (ami nagyszerű), de a portfólióban lapozni már nem lehet, mert a lapozás más fotós képére léptet. Érdemes lenne ezt is javítani.

Dr. Németh Ferenc
2019-08-14
Breaking news: Aczél Péter - Legyező c. fotója a flickr-on 11715 nézettséget és 194 lájkot ért el.

https://www.flickr.com/photos/153111561@N04/48469905256/ 

Nádor Pál
2019-08-13
Még egy statisztikai adat: a 151 regisztrált felhasználóból 87 a régi oldalon is tag volt.
Nádor Pál
2019-08-13
Köszönöm Feri, hogy reagáltál a beírásomra! A statisztika amit előadtál, nagyon érdekes!
János Müller
2019-08-13
János, azegyik tagot, akinek nincs se fotója, se arcképe, se bemutatkozása, úgy hívják Dékán István. Ha azt kérded, miért nem mutatják meg magukat jobban, akikcsak a puszta nevükkel regisztráltak, erre helyettük nem tudok felelni.Feltételezem, hogy számukra az oldal vonzó és taszító tulajdonságainak eredője nulla.
Jelenleg150/51 az összes és a nem publikáló tag aránya. Június 26-án ugyanez 111/40volt, vagyis az arány nem változott, de a publikálók száma 50 nap alatt 71-ről99-re nőtt. (Remélem, nem botránkoztatom meg azokat, akik a túlzott számolósdi ellenemelték fel szavukat.) Jelenleg tehát majdnem száz aktív tagja van az oldalnak,a régi Fotóvilágon a tíz ujjunkat megnyaltuk volna egy ilyen statisztika láttán.E százban azok is benne foglaltatnak, akiknek már ezer fölött jár a pontszámuk(ők tizenöten vannak), és olyanok is, akik csak jelképesen vannak jelen az oldalon,mint pl. Baloghné dr. Kovács Matild vagy Vass Zoltán egy-egy feltöltött képpel.
Aztmondanám, hogy a nem publikálók vagy az alig publikálók térdig állnak a Rubikonvízében, és feltehetően azon tűnődnek, hogy merre tovább. Magamat is közéjüksorolom egyébként.

Dr. Németh Ferenc
2019-08-13
Nézegettem az oldal regisztrált  tagjainak listáját. Úgy látom még mindig sok olyan regisztrált tag van, akik nem töltöttek fel képeket!
Néhányat kivéve az rájuk a jellemző, hogy sem önarckép, sem pedig bemutatkozásuk nincsen. Ugyan az előbbiek nem kötelezők, sőt a képfeltöltést sem követeli a szabályzat, azért kissé csodálkozom a jelenségen. 
Sajnos a regisztráció ideje nem látható talán a szerkesztőnek megvan), ezért nem tudom megállapítani, mióta vannak itt  az oldalon és miért! 
Kiváncsi vagyok, hogy erről a dologról mi a Ti véleményetek! 

János Müller
2019-08-12
Igen. Ha gondolod, jelzem nekik, hogy megkeresnéd őket. Én rendelni szoktam tőlük, és, ha Budapesten járnak elhozzák nekem a rendelt bort. A készletükön van más kiemelkedő tétel, Kéknyelű, Budai zöld is, de nekem a Bakator a kedvencem.A pontozás mikéntjéről azért kár beszélni, mert ugyanazt a távot van aki a síkfutó és van aki az akadályfutó pályán kell, hogy teljesítse. A tekintélytisztelet valóban nem túl szerencsés meghatározás, mert sok esetben a tiszteletről szó sincs, így talán a tekintélyelvű, de esetenként az opportunizmusba is át-át kandikáló értékelések a jellemzők.
Deák Lajos
2019-08-12
Ah, nem jó ötlet a citrom se! Mert akkor repkednek a bosszúcitromok. Az meg már lócitrom.
Aczél Péter
2019-08-12
Tudom, annak a pincének Málik a fala. Csak nyitva áll-e, ha odamegyek? De ez már nagyon OFF. A “túl pozitív” pontozás oka lehet, ahogy mondod, valamiféle tekintélytisztelet, bár szerintem ez inkább szimplán baráti gesztus. Pedig ezzel éppen a barát van megvezetve. Azt hiszi, hogy jó az, amit csinál, és esetleg évekig  csinálja tovább - a rosszat. Hiszen mindig jön rá pozitív visszajelzés. Kár, hogy nincsen olyan jel, ami ezt üzeni: “Helló-belló barátom, de jó, hogy megint feltoltál egy emlékképet, igaz, hogy elég gyenge, de nagyon jó fej vagy, komázlak, nesze egy citrom”. És akkor a citrom jelével üziztem, hogy jajdejó valami (de nem a kép). 
Aczél Péter
2019-08-12