fotovilag.hu
Fotóvilág fórum
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ...
Általános / Segítség kérés
Válasz erre
2019-03-22 20:04:49 - kaldi

Köszönöm!

 

A számítógépet a monitor gyári felbontóképességéhez kell beállítani.
Amennyiben asztali számítógépről és különálló monitorról van szó, célszerű az analóg VGA kábel helyett a digitális DVI vagy HDMI kábelt használni (ha van ilyen csatlakozás a számítógépen és monitoron).

 

Amikor vettem egy nagyobb monitort, én is azzal szembesültem, hogy életlenek és mosottak a feltöltött képeim. Keresőben a képernyőt átállítottam 80 %-ra, feltöltés után nekem akkor lett éles.

 
Válasz erre
2019-03-21 08:59:50 - kaldi

Köszönöm a segítséget!

1000 pixel szélességű képet töltöttem fel és az már jól látszott, de sajnos nagyon életlen lett ez mitől lehet?

 

Szevasz!
Nálam 1920x1080 és 1680x1050 felbontású monitorokon széltében az egész kép látszik, teljes képernyő módban. (Win7, Chrome böngészőn); bár a kép le van csúszva, fölfelé kell görgetnem.
Ha nem lehet rögzíteni a teljes képernyős nézetet, akkor F11 gomb abba vált.
Ha a kép magassága több, mint kb. 1000 pixel, akkor nekem is is görgetni kell.

 
Előzmény Válasz erre
2019-03-20 12:58:41 -

Nézd meg, hogy a FV weblap 100%-os nagyságban jelenik-e meg nálad, a böngésződön. Ctrl+egérgörgővel állíthatod a nagyítást / kicsinyítést.

 
Válasz erre
2019-03-20 12:41:07 - kaldi

Sziasztok!
Miért van az, hogy a feltöltött képem 1300 pixel oldalmérettel az oldalon nem fér rá a képernyőre, mikor a monitorom felbontása nagyobb mint 1300 pixel és a széthúzás miatt életlen is?

 

Kedves Xabolcs Köszönöm. Hétfőn keresem Őket

 
 

Lehet e 16 bit színmélységű nyomtatott fotóm?
Elméletileg lehetne. Kattintom a RAW-ban feldolgozom PSD-ben elmentem TIFF be és elvinném egy olyan nyomdába ahol el is fogadják
Gyakorlatban JPG-t kérnek. Ezért átkonvertáljuk, és elkészül 8 bit színmélységben.
Kérhetek Tőletek tanácsot vagy jó nyomda címet?

 
Előzmény Válasz erre
2018-12-29 11:40:24 - Danius

Akkor már értem. Oké, köszönöm!
Üdv!

 
Válasz erre
2018-12-29 11:18:03 - duncos

Szia, nem jó a program, az új programban majd tudsz rendesen avatar fotót bemutatni. Március vagy április körül váltunk az új programra.
Üdv

 
Válasz erre
2018-12-29 10:09:42 - Danius

Sziasztok!
Esetleg tudja valaki, mi lehet a gond, az adataim módosítása résznél, hogy nem tudok avatar képet feltölteni? Megpróbáltam párszor, és azt írta ki a rendszer, -ha jól emlékszem- sikeres módosítás, ám a kép mégsem lett feltöltve.

 

Köszönöm szépen a sok jò tanàcsot, legközelebb màr jobban odafigyelek, mert sajna nem olcsò mulatsàg.

 

A színhelyes nyomtatással kapcsolatosan:
Egyszer két példányban kellett házilag nyomtatnom egy monokróm képet 18 x 24 -es méretben.
Egy papírom volt itthon: Canon, fényes, fotópapír. Vettem hozzá egy másikat, szintén Canon, fényes, fotópapírt, de ezeken a paramétereken belül más típust.
Be a nyomtatóba, egy file, két példány nyomtatás..... és más lett az árnyalat. (Nem volt kifogyóban a festék.)
Szóval: szerintem két, elvileg azonos minőségű papír két különböző árnyalatot produkált ugyan arról a file-ról.
Ez után a példa után a tanácsom: Nincs mese, lehet kalibrálni ide-oda, de a puding próbája az evés. A nyomtatást és a monitoron látott képet össze kell hangolni. Ez pedig ahány nyomtató-levilágító annyiféle hangolás. (Ezért célszerű kevés helyet kiválasztani nyomtatás céljára.)

 
Válasz erre
2018-12-19 20:00:22 - KTB

Bükkös: az én álláspontom, - a tapasztalatok alapján - a következő:

Mindegy hová viszed és milyen színtérrel, ha a nyomda mesternek nincs szeme, nem fotózik, és soha nem csinált igényes nyomatot, - mert a megrendelőknek nem volt igényük színhelyes nyomatra, ők a túlszaturált csicsás kidolgozást vélték jónak ...

Nem szaporítom, két dolgot tehetsz:

1. olyan helyre viszed ahol másnak már csináltak színhelyes nyomatot
2. csináljanak egy próbanyomatot, (nem kell a későbbi teljes méret, a színek kicsiben is ugyan azok ... ) és ha kell, akkor korrigáljanak ...

(utóbbinál gond, ha nem tudsz személyesen elmenni, mert amit esetleg átküldenek, az a monitor különbségek miatt csalhat ... )

Állítólag vannak jó cégek, ahol "látó" emberek csinálják a kidolgozást ! (ez akár azt is jelentheti, hogy a hibás fehéregyensúlyú képeket helyre teszik, az eredetileg is jó képeket viszont nem babrálják)

Sok sikert ! :)

 

Szevasz!
A kamerán beállított színtérnek csak a .jpg képeknél van jelentősége; a RAW képeknél a színteret a képfeldolgozó programon kell beállítani. Nagy méretű nyomatokhoz a Pentax RAW (.dng) állományai inkább az Adobe RGB-t szeretik. (legalább 300 DPI felbontás szükséges)
Egy cikk: LINK

(remélem, segít:)
üdw: xabolcs

 
Előzmény Válasz erre
2018-12-19 14:18:07 -

Szia,
én ismerek Pesten egy céget, az első kiállításomat leszámítva az összesre ők nyomtatták ki a fotóimat. Igaz, hogy nekem művészpapírra dolgoztak, de vászonnal is foglalkoznak, és nagyon értenek hozzá.
Én vittem már be nekik TIF-et, AdobeRGB JPG-t és SRGB jpg-t is. Egy képet kellett csak újra kinyomtatni a több mint kétszázból (0,5 hibaszázalék).
LINK

Nem a legolcsóbbak, de nagyon korrektek és színvonalas a munkájuk.

 

Én hívásra mindig srgb színprofilt rendelek hozzá - az a biztos. Adobe rgb profilnál döglött, színtelen és kontraszttalan képeim lettek néhány helyen.

 

Sziasztok,

Abban kérném a segítségeteket, hogy adott egy kép, szeretnék belőle vászonképet készíttetni. Túl is vagyok már egy próbálkozáson, de sajnos csak részben lett sikeres. A színek ugyanis nincsenek a helyükön, az egész elcsúszott zöldes sárgás irányba. A sárga árnyalatok pedig egyszerűen kiégtek. Sajnos nincs tapasztalatom e téren, így ez most jó kis tanuló pénz volt. Mi lehet a jó beállítás, amivel elmehetek egy desing stúdióba, úgy, hogy a kapott végeredmény ne legyen nagy meglepetés?
Nyilván olyan illúzióim nincsenek, hogy ugyan azt kapom majd, mint a monitoron, de biztosan van erre valami trükk.
Amit tudni kell, hogy a képeim Adobe RGB-ben vannak jpg-be konvertálva raw-ból és úgy általában a céges-, az otthoni-monitoron, a tv-n, a telefonokon, szinte ugyan az a kép. Már, ami a színezetét illeti, ezzel azt gondolom, ki lehet zárni azt, hogy valami varázsszíntérben dolgoznék, esetleg a monitorom iszonyatosan félre lenne kalibrálva. További infó, hogy a mezei módon előhívott képek (gondolok itt a dm, 220 volt és egyéb fényképrendelős oldalakra) rendben vannak. Igaz itt feltűnt egy időben, hogy a mobiltelefonos képek sokkal telítetteben voltak később előhívva, mint a fényképezővel készültek míg monitoron ez nem volt olyan szembetűnő.
Bonyolult dolog ez, tudom, de egy kis tapasztalatcsere is sokat segíthet úgy gondolom. Így köszönöm szépen előre is a válaszotokat.
Üdv,
Bükkös

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ...
számláló