fotovilag.hu
Fotóvilág fórum
Általános / Miért
Válasz erre
2018-05-27 15:37:49 - mimó

Kedves Hargita! Megnéztem a képeidet,és láttam,hogy két remek portrédra nem szavaztam,mert éppen külföldön voltam. Mind a kettő nagyon tetszik.

 
Válasz erre
2018-05-27 13:32:57 - mimó

Kedves Hargita! Teljesen egyet értek Josa Géza hozzászólásával.Én pl. rengeteget köszönhetek a fotóstársaknak.Ha az embernek van tehetsége,és önálló stílusa a fotózáshoz,akkor nem zavarja meg a segítő szándékú kritika,hanem ki tudja választani a lehetőségek közül azt,amit érdemes elfogadni.Ettől szerintem csak fejlődik a látásmódunk. Üdv: Lex Móni

 
Előzmény Válasz erre
2018-05-24 18:24:57 - Mandy

Köszönöm Xabolcs !

 

Katt ide: LINK


A mikrosittre belépve a képfeltöltésnél jelzi, mennyi kép tölthető fel (még:) az aktuális héten.

 
Válasz erre
2018-05-23 21:44:04 - Mandy

A microsite-ba való feltöltés is beleszámít a heti 10 fotó feltöltésébe ?

 
Válasz erre
2018-05-23 21:42:42 - Mandy

Én sajnos nem értem ezt az értékeléses rendszert. Nem értem mi alapján kerül feljebb egy egy fotó. Na meg azt sem értem, hogy hogyan döntik el vagy mi alapján, hogy törölnek fotót az albmokból.

 
Válasz erre
2018-04-18 15:34:53 - Josa

hargita:
A Fotóvilágnak alapvető célja, hogy a hibákat a különböző látásmódú tagok egymás között megbeszéljék. Ez különösen a kezdők számára lehet hasznos. Igaz, itt nem független szakértők véleményeznek, de azért talán érdemes másokat is meghallgatni a képről - hátha mondanak valami megszívlelendőt.
Ha nem akarsz véleményeket látni/olvasni, akkor a kép alatti Megjegyzés rovatba beírhatod, hogy "nem kérek szöveges véleményezést".

 

A három hozzászólás mindegyike értékes gondolatokat tartalmaz, ezért érdemes összefésülni őket.
A hozzászólások valóban sokat lendítenek az alkotói tevékenységen, csupán meg kell tanulnunk kezelni és ezáltal hasznosítani őket. A jó, remek, szuper, tetszik, típusú vélemények külön írásba foglalása szerintem is szükségtelen, hiszen egy gombnyomással teljes értékű szinonimaként megjeleníthető a nagyon tetszik.
Véleményt valóban az írjon, akit annyira megérintett a kép, hogy van véleménye róla, legyen az pro vagy kontra, hiszen egy hozzászólás minősíti a hozzászólót is, tehát gondolatokat leírni csak gondolatok esetén szabad. Azokat viszont alázattal, az önbecsülés és nem az önérzeteskedés keretein belül kellene fogadni, fenntartva a jogot a koncepciónk megvédésére, ha van ilyen.

 

...ha lyóólemléxem, a kredit-rendszer nem itt volt, hanem a "fotózz!"-on; marha lyóókat lehetett röhögni, amiket összeírkáltak kínjukban némelyek; magam részéről úgy állok hozzá, hogy az 5 sornál hosszabb értékeléseket csak a "Kedvenc hozászólók"-tól olvasom el...
(ha itt is értékeléshez volna kötve a képfeltöltés, akkor még ennyi kép se lenne az oldalon; amit tehetek, hogy nem írok olyan User képéhez, Aki a máséhoz nem szokott:)

 

Ezekből a kritikákból és javaslatokból nagyon sokat lehet tanulni - ha valaki ki tudja válogatni, melyik tanácsot érdemes megfogadni. Tudom, mert magam is így fejlődtem :) Aki csak lájkot akar, az töltse a facebookra a képeit. A tetszik az nagyon szubjektív fogalom, sok minden meghatározza, a téma, a műfaj, a stílus, de leginkább a néző maga. Egy fotós oldalon el kellene tudni vonatkoztatni ettől, és a maga keretein belül értékelni a képeket. Attól, hogy nekem nem tetszik mondjuk egy stílus, attól még lehet jó egy kép a stíluson belül, és ezt el is ismerhetem - noha mondjuk nekem személy szerint nem tetszik ;) A kritikák tesznek igazán élővé egy fotós oldalt.

 
Válasz erre
2018-04-17 22:43:30 - DSL

Volt idő amikor egy kép feltöltéséhez több mondatos értékelésekkel lehetett kreditet szerezni. Olyan - már megszűnt oldalnak is tagja voltam, ahol csak illett véleményt/kritikát mondani. Sokat köszönhetek ezeknek a néha lehangoló kommenteknek. Ezek a fórumok már nincsenek. Marad a lájk, teccik, meg a bigyó… A kritikát nehéz jól megírni és gyakran nehéz elfogadni, de ma már ritka kincs minden észrevétel.
Egy most is működő színvonalas weboldalon a feltöltőnek nyilatkoznia kell, hogy kér-e kritikát. Ez praktikus dolog lehetne a Fotovilágon is, mert a segítő szándékú értékelő nem tudhatja, hogy az észrevételével örömet okoz vagy sem.
Tévedni pedig lehet itt is, ott is.

 

Miért nem lehet elfogadni azt ha valaki feltölt egy fotót , hogy azt ugy akarta ahogy azt feltöltötte? Miért kell olyan sallangos szövegekkel illetni, hogy jobbról vagy balról vágnék, balra vagy jobbra lépnék. Utolagos blurr vagy nem utolagos blurrt alkalmaztál, Jo hogy elmosott nem jo hogy elmosott. Nem értem miért nem lehet olyan egyserüen csak az, hogy tetszik vagy nem tetszik. Annak idején mikor nagyjaink fotoztak és alkottak hires fotókat most nem dumálunk bele, hogy én igy csináltam volna vagy ugy csináltam volna. Szerintem ha valakinek nem tetszik a lehetőség adva van, hogy megalkossa ugyan azt vagy majdnem ugyanazt de ugy ahogyan azt ő szerette volna. Külföldi oldalakon érdekes ez nem probléma. Feltölt valaki egy fotót és azt ugy fogadják el ahogy fel lett töltve.

 


A Fotóvilág működése

Alapszabályzat


Videóajánlat
Lépcsőszimfónia
kompozíciós esettanulmány

Tapétázás kisvakuval
video
Szarka Klára: A hírkép és a riport
számláló