fotovilag.hu
Fotóvilág fórum
1 2 3 4 5
Általános / Dunaföldvári Fotóstalálkozó 2015

Ahogy megbeszéltük!...

 
Válasz erre
2016-03-03 20:00:58 - Josa

Gyuri, a téridő fogva tart.
Örömmel hallom a visszatérésedet.
Mi itt vagyunk.

 
Válasz erre
2016-03-03 17:23:14 -

Gyuri, csak fel a fejjel és előre,
mert Dunaföldvár vár!

 
Válasz erre
2016-03-03 17:01:57 - kawa

Én máris bennevagyok egy ilyen mókában, de addig "elő kell vennem magamat" ! Sok változás elterelte a gondolataimat és a cselekedeteimet... Mindazonáltal rengeteg energia tízede is elég lett volna csupán folytatni az utat, mely a fotózásról szól és nem letérni arról. Az én utam most visszakanyarodni látszik, valami megmagyarázhatatlan pókhálója az időnek és térnek belegubancolódott a hajamba. :D

 

Gézám, sok igazság van abban amit írsz, de azért megpróbálhatjuk!...
Ha nem, vagy csak részben sikerül, akkor megint - vén fejjel sem szégyen - gazdagabbak leszünk egy tapasztalattal!
(Mert, ugye, jó pap holtig, a jó orvos pedig a beteg holta után tanul!)

 
Válasz erre
2015-10-25 09:04:22 - Josa

Minden bizonnyal közülünk többen ápolnak személyes kapcsolatokat elmaradozott tagjainkkal.
Viszont azt nem látom, hogy ezek közül bárki is visszakívánkozna közénk, keresné a társaságunkat, hiszen kötetlenül bárki csatlakozhatna az összejöveteleinkhez.
Nyilván többeknek is megvolt az akár személyes okuk is a távozásra (ami még most is fennálhat, emlékezve a csúnya hangvételű vitákra), de lehet ok az is, hogy pl. elvesztették az érdeklődésüket a fotó iránt, kinőtték a színvonalunkat, anyagi kérdések, földrajzi távoilság stb.
Mint tudjátok Eszti több magán meghívó levelet is eküldött elérhető csángó barátainknak, akiktől többnyire válasz sem érkezett.
Én azt látom, hogy miközben él bennetek (bennünk) a nosztalgia a fiatalságunk iránt, egy-egy személyes találkozótól eltekintve régi barátaink nem igen keresik a társaságunkat.
Ettől eltekintve, tisztelettel kísérem figyelemmel törekvéseteket egy ilyen nosztalgia buli összehozására.
Én benne vagyok.

 

János, ahogy megbeszéltük, én segítek!...

 

A 2016. évi találkozót elnevezném, nosztalgia találkozónak! Azért adnám ezt a nevet, mert szeretném ha minél több olyan régi fotóvilágos tag is eljönne, akik már nem vesznek részt az oldal munkájában!
A szervezésnél nagyon fontos az időzítés, nem szabad elkezdeni nagyon korán és későn sem!
Úgy gondolom, hogy 2016. júniusa lenne megfelelő arra, hogy a régi tagoknak személyesen írjunk Emailban és meghívjuk Őket as találkozóra! Ehhez majd kérek segítséget, hiszen nincsen meg nekem mindegyik ilyen fotóstársunk címe!
Júliusban már lehetne reklámozni a találkozót és programot az oldalon. Fontos, hogy legyen legalább egy olyan program a találkozón, ami a fotózás szempontjából is érdekes! Én hajlandó vagyok Dunaújvárosban egy ilyet szervezni!
Augusztusban már emlékeztetőt is lehetne küldeni a régi tagoknak és csalogatni az új tagjainkat is!
Nagyjából én így képzelem a találkozó szervezését, amit természetesen még pontosítani lehet!
A Dunaföldvári rész továbbra is a hagyományos módon zajlana, abba én nem szólnék bele! Elek Évi és Társai Nagyon profik már ebben a dologban!
Nos ez egy alapterv! Mi erről a véleményetek?

 

Szeretnék naivan hinni abban hogy ez az idei eset csak egy megbicsaklás volt és jövőre ismét minél többen együtt örülhetünk egymásnak :-)

 
Válasz erre
2015-09-20 12:58:22 -

2004-ben Lajosmizsén voltunk vagy százan.
(de 10 évvel fiatalabb,
a fotózást kedvelő fotóvilágosok)
Igaz csak egy napos volt a tali, de az még a fotóról szólt.
Szervezte Pleki és ott még Dékán István úr is ott volt családostól.
Aztán következett Dunaföldváron egy tízes sorozat az Elek Éva és családja lelkes és sikeres szervezésében.
Köszönet érte!
A 2014-esnek is volt értelmes(fotós) megnyilvánulása, a közeli lepukkant tengelici kúriák kőrbejárása és fotózása. Kellemes volt.
Igaz a leadott fotók sorsáról nem jött visszajelzés.
2015 ...:(

 

2014 : 25 fő vs 2015 : 11 fő. Ez nem csupán "néhányan nem értek rá" :-(

 

Josa:

Gézám, mondhatnék én sok mindent Eszti és a Te válaszleveleddel kapcsolatban, mondhatnám, hogy bizonyos tekintetben kinyílt a szemem, és leszámolhatnék naiv illúzióimmal, de azt hiszem akkor teszek magamnak (a lelkemnek) legjobbat, ha el ill. megfogadom - nem először - a tanácsodat:

"Én személy szerint némi nosztalgiával gondolok a régi "nagy időkre", de tudomásul veszem az egyre bővülő internetes megosztó lehetőségeket is, mert ha nem így tennék, akkor örökösen boldogtalan lehetnék. Igyekszem megőrizni a belső békémet és derűmet."

Maradjunk csak ennyiben!...

 
Válasz erre
2015-09-19 08:32:57 - Josa

Alexmed:

Sanyi, megtisztelő, hogy mesterednek tekintesz a beírásodban, de úgy érzem nem igen szolgálok rá erre a címre. Én ugyanúgy bice-bóca módra fogtam hozzá a fotózáshoz, mint sokan mások közülünk. Ha tudok, segítek annak, aki hozzám fordul segítségért, és én is elfogadok segítséget.
*
Ami a DFFT-t illeti:
Én ott voltam a (talán) legelső fotóvilágos találkozón Lajosmizsén is, és az azóta Földvárra költözött DFFT-ken is. Ezek az összejövetelek igazában sohasem voltak fotóvilágos szervezések, Dékán I. is csak alig-alig látogatott oda. Mégis, egy fajta szimbiózis alakult ki az oldal és a találkozók között. A találkozókon számos beszélgetés folyt az oldalra feltöltött képekkel kapcsolatban, hiszen a közösség is ott formálódott, a Fotóvilág oldal gazdája pedig még most is helyet ad az oldalon a DFFT topiknak, ill. a találkozón készített képeknek.
A fentiek inkább tények, a másik dolog pedig az, hogy ki milyen emlékeket őriz ill. érzelmeket táplál az egész közösségi létezésünk iránt. Sok régi tag elmaradt, az újaknak meg nincs fotóvilágos múltjuk.
*
Az idő múlásával kissé szétzilálódott a Fotóvilág részben a tagi változások, részben technikai (pénzügyi) okok miatt. Azonban ne feledjük el, hogy a DFFT-k közötti időszakokban mégis csak (mások mellett) a Fotóvilág az, ahol láthatjuk egymás képeit és találkozhatunk.
Én személy szerint némi nosztalgiával gondolok a régi "nagy időkre", de tudomásul veszem az egyre bővülő internetes megosztó lehetőségeket is, mert ha nem így tennék, akkor örökösen boldogtalan lehetnék. Igyekszem megőrizni a belső békémet és derűmet.
*
Nem akarom elhallgatni azt a különleges gesztust sem, hogy az idén először nem egyenletesen osztottuk (osztották el a szervezők) a költségeket, amiért én kissé szégyenkeztem is, és megemeltem a saját kvótámat.
Köszönet illeti a szervezőket (Elek Éva, Eszti Nagykanizsáról és segítőik, pl Böngészke), akik önzetlenül, nem "hivatalból", hanem barátságból, értünk végezték ezt a munkát akkor, amikor még én is elbizonytalanodtam.
Éljen a fotó, Éljünk mi!

 

Drága Doki!

Az írásod után számtalan gondolat suhant át az agytekervényeimben, és bár még nem állt össze kerek egésszé a mondanivalóm, azért néhány gondolatfoszlányt megosztanék veled, veletek.

A tanulságos részhez annyi a hozzáfűzni valóm, hogy a szervezés mindig egy évvel korábban elkezdődik, azaz, amikor elbúcsúzunk egymástól vasárnap délben. Alap, hogy minden év szeptember első hétvégéje a DFFT. Tavaly az első bejegyzés e téren július 29-én keletkezett, szóval azt nem lehet mondani, hogy idén extrém későn indult a topik.

Levus példája jogos, ezt elismertem korábban is. Lehetne akár mentegetőzni is, hogy csak az nem hibáz, aki nem csinál semmit, vagy, hogy idén én is sokkal elfoglaltabb voltam (és ezzel nem vagyok egyedül), mint korábban bármikor, de ez nem csökkenti a súlyát a hibának.

Képgyűjtéssel kapcsolatban pedig csak annyit, hogy már nagyon régóta zárt körben osztjuk meg a fotókat elsődlegesen. Azaz nem teljesen új keletű dologról van szó. Az, hogy ide miért csak ketten töltöttek fel, bevallom, fogalmam sincs. Én pl. azért, mert egyetlen kockát sem lőttem, legalábbis a saját gépemmel. De egyáltalán nem osztom azt a véleményt, hogy ez a jelenség a Fotóvilág színvonalára és hangulatára befolyással lenne. Ez inkább következménye ezeknek a dolgoknak. És ha ne adja ég a Fotóvilág elsorvadna is, a DFFT meg fog maradni, mert a kemény mag igenis összetart, akarunk és fogunk is találkozni egy évben egyszer.

És had nehezményezzek én is valamit. Ez pedig a jó öreg magyaros negatív hangulatkeltés, félelmetes, hogy milyen sokan fogékonyak rá. Kiráz a hideg tőle. Én viszont nem hagyom, hogy hatással legyen rám. És ez nem azért van mert én f@sza csaj vagyok. Ez elhatározás kérdése, semmi más.

 

Kedves Eszti!

A magam részéről nagyon megköszönöm a részletes beszámolódat az idei DFFT körül történtekről!

Lehet, hogy én túl érzékeny természetű vagyok (ezt a hibámat már többen, a családomon belül is felrótták nekem), de kétszer is találva éreztem magam, mintha én is destruáltam volna a történteket! Ez most tisztázódott, hogy nem így volt - köszönöm!

Tanulságok:
- Jóval előbb el kell kezdeni a szervezést!
- Mint Levus példája is mutatja - mivel rengeteg az új tag - részletesen le kell írni miről is van szó, és ezt is jóval előbb, mint az idén!
- Azt írod..: "de jelentősebb dolog, hogy már nem a Fotóvilág a fő képmegosztó hely (változnak az idők), egy (pontosabban két) másik, nem nyilvános helyen gyűjtöttük össze az anyagot".

Ezt viszont megint nem értem!!!
Sőt nem csak nem érteni, de főleg elhinni nem akarom!!!!

A DFFT nyílvános, a "Fotóvilág"-ból kinőtt, 11 éves történelemmel bíró rendezvény, és akkor az ott készült élmény fotók már "nem nyílvánosak"!!???
Ha ez így van, az nagyon nagy baj, akkor ne csodálkozzunk azon ami mostanában van az oldalon , miért olyan a hangulat, és a színvonal!!!
És akkor hogyan akartok csinálni kedvet a jövő évi rendezvényhez???

Egyrészről - jogosan - nehezményezitek, hogy alig volt jeletkező, másrészről ilyen megnyílvánulással hozzájárultok, hogy szép lassan elsorvadjon ez a nagyszerű közösségformáló és a Fotóvilágot megtartó rendezvény!!!

Üdv;
Sándor

P.s.:
Szeretném, ha kedves barátom és tanítómesterem, Josa Géza is megszólalna e tárgyban!

 

Látom, sok félreértésre ad okot, hogy rébuszokban beszélünk. Ezért megpróbálok konkrétabb lenni. :)
Szerveződéskor felvetődött (és ez még az előtt volt, hogy alexmed Sándorunk is kénytelen volt lemondani az eseményt!) , hogy a kis létszám miatt költséghatékonysági szempontból egy másik helyen, rövidebb ideig találkozzunk (néhány óráig még az is lógott a levegőben, hogy egyáltalán nem jövünk össze). A hibát ott követtük el, hogy ezt nem beszéltük meg mindenkivel, ellenben kész tényként kezeltük, még a zenekert is lemondtuk és e miatt olyan tagok is lemondták a találkozást, akik nélkül nem tudtunk elképzelni a hétvégét. Endréhez jutott el utoljára a az infó, aki viszont határozottan kiállt a mellett, hogy a pincét már nem mondhatjuk le, ezért az a döntés született, hogy nem egyenlően, hanem igazságosan osztjuk el a költségeket. És ha már lesz pince, akkor a zenekart is visszahívtuk, akik örömmel elfogadták az ismételt meghívást, még ha egy maroknyi kis csapat is lesz közönségük. Az említett emberkéket is sikerült visszacsábítani (hozzáteszem, nem kellett őket győzködni). Teljes volt a boldogság… Azt gondoltuk, hogy minden sínen van, amikor az utolsó héten kiderült, hogy a pince tulajdonosa kiadta a helyünket egy jóval nagyobb létszámú társaságnak. Ahogy Rita fogalmazott „ez a tétel nem szerepel a bonyodalomlistában egy normális világban”. Rövid időre összeomlott körülöttünk a világ, de a pozitív hozzáállás győzedelmeskedett és találtunk egy megoldást (a hátteret most nem részletezem, mert nem tartom lényegesnek), egy másik, kisebb pincében töltöttük el a majdnem 3 napot. Nem mondom, hogy nem telt bele idő, amíg az új helyet megszoktuk (bár lehet, hogy ezt csak a magam nevében kellene említeni), de azt gondolom, hogy így nagyon családias volt az egész, pl. végig láttuk Ritát mosogatni, így világossá vált mindenki számára, hogy az előző években mi is szokott zajlani a háttérben, hogy létezik az, hogy soha nem fogynak el a poharak és miként tisztulnak meg a tányérok.

Viszont jövőre újra a Ladiban fogunk találkozni! Amennyiben rá nem omlik a löszfal, de az nem tehet az épületben kárt, mert azt Évi tervezte és belekalkulálta ezt a lehetőséget is.

Hogy miért nem áradnak a képek a Találkozásokba, annak pedig két oka van. Egy felől, mert kevesebb kép készült, mint az előző években, de jelentősebb dolog, hogy már nem a Fotóvilág a fő képmegosztó hely (változnak az idők), egy (pontosabban két) másik, nem nyilvános helyen gyűjtöttük össze az anyagot. Azt gondolom, hogy mivel nálam megvan letöltve minden kép szépen bemappázva, teszek fel néhány gyöngyszemet azoktól az alkotóktól, akik eddig nem aktivizálták magukat. Persze nem lenne rossz, ha egy kommenttel felhatalmaznának erre, de ha nem teszik, az sem tart vissza engem ettől az elhatározástól. :)

Amúgy lehet már jelentkezni a 2016-os DFFT-re, ami szeptember 2 és 4 között kerül megrendezésre. :))))

 
Válasz erre
2015-09-17 22:00:55 -

Akadályok?

 

Sándor, a felmerült akadályok nem innen származtak ... :-)

 

Zoli!
Nem hiszem, hogy bárki "próbálta elbuktatni a találkozót", inkább (legalább is nekem), nagyon peches időszakom volt, ami miatt - szándékom ellenére - nem tudam elmenni!
A képeket én is nagyon hiányolom!

 

Kicsit csalódott vagyok, és nem értem, miért nem dőlnek a képek a Találkozások rovatba a DFFT-ről.

 
1 2 3 4 5
számláló