fotovilag.hu
Fotóvilág fórum
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ...
Általános / Gondolatok...
Válasz erre
2018-10-21 07:23:19 - RZsó

Izabella, egyáltalán nem úgy értettem, ahogy a bejegyzésed szerint gondolnád. Csak emlékeztettelek, hogy ez a póló még meg van, nosztalgiázhatsz benne, míg tönkre nem megy! :-)

 

Én is jól éreztem magam, anno DF-on, meg hogy főzhettem a társaságra kétszer is. Aztán hogy ők jól éreztek-e engem, meg a családomat...
De nem akarok igazságtalan lenni, mert mindig volt ott jó fej, akivel tudtunk beszélgetni. És másodszorra meg is tapsoltak a főztömért... Bitpapa egyszer elvitt oda-vissza, az is jó volt, de az ott alvásos bulik is... és egyszer zenéltünk is együtt...
De rég volt... de igen, akkor még Fotóvilágos szervezés volt, bárki bármit is mond.
De mi akadálya, hogy új hagyomámyt teremtsünk?...
Az emberi kapcsolatok ápolása közelebb hozhat minket a képek alatt is, és én arra (is) gondolok, hogy jobban el tudjuk mondani a másiknak, hogy esetleg probléma van azzal a képpel... mert persze a barátja képével néha elfogult az ember, vagy nem? (költői kérdés...)

 

Nem voltam Dunaföldvári találkozón,érdemi véleményem nem lehet, de
bármikorra szervezhetnének a korábbi résztvevők, barátok közül azok akik szívesen mennének. Miért is nem?

 

Mihály barátom (Xabolcs) végül is igazad van!
Van egy jó magyar közmondás:
"Ha egy szekér nem vesz fel, ne szaladj utána"!...

Tudod, Izabella (capriccio) engem nagyon elkényeztettek a szentendrei képzőművészek, színészek, TV-sztárok, celebek, akik itt laknak és akiknek orvosuk voltam évtizedeken át! A mai napig is a legnagyobb tisztelettel, barátsággal viszonyulnak hozzám, és legtöbbjük annak ellenére, hogy nyugdíjba mentem még most is engem keresnek, ha betegek, vagy lelki problémáik vannak, vagy csak egyszerűen barátaimmá váltak!...

Talán ezért van az, hogy a mai napig nem tudom elfelejteni azt a nyegle, pimasz, kioktató szavakat, amiket Tollár Eszter és Tóth Zsu intézett hozzám a dunaföldvári fotós találkozóval kapcsolatban, pedig csak annyit kértem, hogy jelentessék meg (mint eddig minden évben - jól tudod - ) a Fotóvilágon is a meghívót, időpontokkal, szálláslehetőséggel és jelentkezési listával! Helyette a fent idézett hangnemben kioktattak, hogy Facebookon minden fent van, és különben is a DFFT soha nem volt FV.-os szervezés!!!???. Na, mit szólsz ehhez!!??
Én elvből nem regisztráltam a Facebookra, és amennyi botrány veszi körül napjainkban, nem is fogok!...
Kawától szereztem tudomást a találkozóról, aki nagyon kapacitált, hogy menjek vele, felajánlotta a szállását is, de a sors is segített, hogy ne menjek, mert kiújult az ischiasom! (Nem a Junker féle!)

Na ezek után nem hiszem, hogy valaha beteszem a lábam Dunaföldvárra!
Sajnálom, mert amikor ott voltam mindig jól éreztem magam!...

 

Draga Zsoka: Igy igaz, szegyellem is nagyon magam. De fogalmam sincs mikor jutok haza, mindig valami kozbejon. Remelem hamarosan es akkor kifizetem.

Xabolcs: Hat persze elvoltunk eddig is, tul eltuk ezeket a hianyzo elmenyeket. Csak en naiv azt hittem, hogy a DFFT mindenkie, hasonlokeppen, mint az adohivatal.... (Most jut eszembe, az sem egeszen mindenkie) Tehat megnyugodtam.

 
Válasz erre
2018-10-19 12:30:39 - RZsó

Izabella, a pólód még mindig nálam van ! :)

 

Izabella: wégülisch eddig is egész lyóól megvoltunk nélküle... :)

 

Hogyha mar Judicium56 ilyen finoman felhozta a DFFT talalkozo temajat, hat kibuggyan belolem a szo: vegre vensegemre nyugdijba mentem en is. Igy elhataroztam, hogy megyek vegre a DFFT-re sokatokkal megismerkedni, beszelgetni, fotozgatni, eszegetni.... Vagy tiz eve sovarogva vartam erre a pillanatra, de hat en turelmes vagyok. Es akkor kiderult, hogy a DFFT nem is FV talalkozo. Eddig en meg voltam gyozodve, hogy a FV tagjai alapitottak a DFFT intezmenyt, es folytatjak. Ez volt szamomra a nagy meglepetes, hogy ez nem igy van. hiszen par evvel ezelott meg T-short is keszult, FV emblemaval, felirassal. 2017-ig meg kepes helyszini tudositas is erkezett a Talalkozasok rovataba. Az iden egy sem. Csak csend es csend.
Sokaig elgondolkodtam azon, hogy kinek artottam en a FV-on. Nem emlekszem.
Egy biztos turelmes vagyok, de nem tolakodo. Ugy latszik hogy mar DFFT nelkul fogom leelni a hatralevo eveket.

 

Kedves Sándor:
Igazából olyan kapukat döngetünk, amik, ha teljesen nem is, de azért valamelyest nyitva vannak.
HP-féle lehetőségek mellett volt Szendrei Tibornak is egy felvetése, illetve él Zsoltnak is egy felhívása, ez utóbbira még érdeklődés se nagyon volt.
Az akár havonkénti találkozó jó ötlet, szerintem nem szükséges túlspilázni, el kell dönteni, hogy legyen, hogy hol legyen és, hogy milyen nap, hány órakor, így mindenki akit érdekel, el tudja dönteni, hogy akar-e menni. Szervezni sem kell, csak legfeljebb emlékeztetni előtte néhány nappal. Helyet sem nagyon kell foglalni, ismerve a vendéglátó helyek foglaltsági mutatóit és szerintem eleinte a létszám sem biztos, hogy indokolná. Legfeljebb, hogy ne forduljon elő, hogy valaki odamegy és senkit nem talál ott, ketten hárman, vállalhatják/juk/ a biztos megjelenést. Fél év alatt kiderül, hogy van-e mozgósító és összetartó ereje és az is, hogy az eszmék, vagy az emberek között feszülnek-e az ellentétek. 

Feri; majdnem minden soroddal egyet értek (kivéve a képlevétel szigorúságával; lényegével, és logikájával igen, de mint gyarló amatőr az általam említett lazításokkal), de különösen a DFFT körül történetekkel!...(Az e körüli események - visszanézhető - nagyon rosszul estek nekem az idén!!!)
A közösségi szellem elmúlását nehezményezem főleg, a közös fotózásokat, a Horváth P. által szervezett workshopok érdektelenségét, a baráti közösségek széthullását!
Talán a törökbálinti (biatorbágyi?)közösség, vagy a győri működik - nem tudom!??
A "Trombitás"-beli találkozásokat (v. máshol, jó helyen, talán a Margit krt,-i Pub-ban) lehetne rendszeresíteni, mondjuk havonta egy kis eszmecserére, csevegésre, eszegetésre, ivogatásra!?

 

Itt folytatom a diskurzust, mert a T. Szerkesztőség rovat a szolgálati közleményeknek van fenntartva.

A „képlekapkodás” ügyében tettünk egy nagy lépést visszafelé, az oldal finanszírozásának ügyében ugyanakkorát előre. Jobb, mintha fordítva történt volna! Megtudtuk, hogy újabb egy évre meg van mentve az irhánk, hála duncos álnevű jótevőnknek, akit nem csak bírálat illet, hódolat is. Sőt, elsősorban hódolat. (Azért mégis volt értelme annyit povedálni, mert mellesleg legalább ez a jó hír kiderült.) Hogy mivel töltjük a nekünk ajándékozott időt, az meg már csak rajtunk múlik.

Más. Nézegetem a Találkozások rovatot, az utolsó kép júliusi, Horváth Péter workshopjáról szól. Azóta HP meghirdette az inotai fotózást is, de nem tudom, hogy azért nincs róla semmi hír sehol, mert elmaradt, vagy csak tőlünk nem vett rajta részt senki. (Mellesleg Horváth Pétert jó lenne nem újra elengedni az oldalról, ha már sikerült félig elcsábítani.)

A rendes dunaföldvári fotóstalálkozó bizonyára megvolt, és nehezen tudom elképzelni, hogy egyetlen fotóvilágos tag ne lett volna ott. A helyzet mégis ugyanaz: se kép, se hang. Pedig máskor ilyentájt marhapöritől és eufóriától volt hangos az oldal, sőt még fényképeket is láttunk. Furcsa, legalábbis én nem értem.

Levelezhetnék privátban is, de nyilvánosan teszem, hátha mást is érdekel, mi van. Nem megmondó ember vagyok, csak megkérdő.

 

Köszönöm, Tibor - jól esik, amit írsz nekem!...

 

Kedves Sándor (alexmed) A fotóid számosságából és értékességéből nem következtethető betegség. Bízunk,hogy múló dolog. Mielőbbi teljes gyógyulást

 

Köszi Janikám (FotoMüller); Mihályhoz (Xabolcshoz) "muszáj" lesz elmenni tavasszal legkésőbb!...
Fel is teszem majd szép lassan, egyenként a régi képeimet (mintha akkor jobban ment volna a dolog!?), de igyekszem Ferinek (Judicium56) is megfelelni, mert progresszív javaslatnak tartom kezdeményezését!...

 

Feri! Tiszteletre méltó az elhatározásod!
Sanyikám (Alexmed)! Ne hagyjad el magadat, tessék sokat mozogni, hogy mire megyek Magyarországba, addigra túrázó kondícióban legyél!
Engem érdekelnek a régi képeid!

 

Ferikém, nagy leckét adtál fel - nekem legalább is!
Rengeteg régi (köztük nagyon régi) képem van, kidolgozva, leméretezve, eltéve, hogy majd egyszer felteszem a Fotóvilágra, aztán ezért-azért (legtöbbször a limit miatt elmaradva, aztán elfelejtve) a talonba maradva!...
Most már alig bírok járni - bár a tervem rengeteg - de erőm, akaratom, mobilitásom a mélyponton!...
Egyébként az ötleted jó!
Terápiás célból - magamra nézve - igyekszem részt venni benne!...

 

Érdekes lesz...
"Ideális esetben a kép aznapi" - van közöttünk olyan, Aki minden nap kattintgat, és még aznap ki is dolgozza a képeit?
...minden esetre én szurkolok.

 

Elindítom a Nap képe sorozatot magamnak. (De más is csatlakozhat.) Mindennap közzéteszek a Képfórumban egy fotót, amelyre nézve az egyetlen kikötés az, hogy nem lehet régi. Ideális esetben a kép aznapi. Hogy a mennyiségből lesz-e minőség, arra nincs garancia, de a cél egyelőre az, hogy a vállalt penzum rendszeres fotózásra, nagyobb spontaneitásra és több kísérletezésre sarkalljon. A többit majd meglátjuk.

 

Ingyenes képszerkesző program (GIMP)
Letölthető a hivatalos oldalról:

LINK


Nincs magyar nyelvű változat.

 
Válasz erre
2018-09-17 21:09:32 - Mandy

A raw therapee egy jó kis program. Én is itt kaptam. Nállam a Lightroom bohóckodik.. :( Nem lejeníti meg a betöltendő fotókat. Kiírja, hogy X mappa 11 kép de a képeket nem látom. Tuti valamit elállítottam. Ha valaki tudja mit akkor írja már meg. Köszönöm.

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ...
számláló