Fotóvilág fórum
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ...
Általános / Gondolatok...

Egyetemi professzorommal ültünk egy konferencián Tokajban, amikor döbbenten kérdezte: mi az te jegyzetelsz? Igen, válaszoltam, mert nem vagyok annyira okos, hogy mindent magamtól találjak ki és senki nem buta annyira, hogy ne tudna olyant mondani, ami hasznomra ne válhatna.

Ezért is tartom értékesnek a képeim alá írt véleményeket és ez vezérelt a
412056 számú kép feltöltésekor is. Nem az, hogy elismeréseket gyűjtsek be, hanem az, hogy érezzem a törődést, mint egy közösség legnagyobb hozadékát.

 

Igazad van Misi, be is fejeztem!....

 

Ha már Kölcsey, hadd mondjam; 1958-ban egy elit osztályt indítottak (akkor még ez nem volt ördögtől való), aminek tagja voltam! Az érettségi átlagunk 4,7 volt. Három Kossuth díjas, hét orvos, mindenki diplomás lett! Most volt az 55. éves érettségi találkozásunk! Sajnos 25%-unk már halott, de a jelenlévőktől szikrázott a levegő az "ész"-től, megint kaptam egy nagy töltetet a jövőre nézve...!

 
Válasz erre
2017-06-24 13:57:11 - BBart

„don't feed the trolls” => ne etesd a trollokat!

 

Sándor: nekem erről a polémiáról egy másik ideillő mondás jutott eszembe:
„don't feed the trolls”

 

Nem én mondtam, hanem Kölcsey, és milyen igaza van - négy évig jártam Budapesten a Gymnáziumába, és belém ivódott szellemisége - az akkori egyetemi szintű tanárok gondoskodtak erről!...

 
Válasz erre
2017-06-24 13:46:40 - BBart

Fontold meg jól, mit kezdesz; válaszd meg az eszközöket okosságod szerint; munkálj fáradhatatlanul; s ha mindent, amit erőd s körülményed enged, megtettél: nem vádolhatod magadat, bár a kimenetel óhajtásodnak meg nem felel is.
Kölcsey Ferenc

 

Álvita, álproblémáról!...

In memoriam Jenő apu, Kapoor 1-2, Stirlic, néha Laan, Kicsikabóka, Sisi - de legalább szikrázott az értelemtől a levegő! - Régi szép idők!...

Túléltük, itt vagyunk, élményekkel, tapasztalatokkal gazdagabban, és minőségtől szegényebben!
Sajnos ugyanis az említettek, és még pár értékes ember hiányával - Tanne, Orosz Sanya, Orca, Oziratriz, Janda, Doxa és még jó néhányan, akik nem csak fotózni, hanem érvelni, oktatni, empátiával hozzászólni, baráti parolával segíteni tudtak nekünk, kezdő, haladó, naiv halandóknak!...

"Sic transit gloria mundi!"....

Nem baj, hétvége van - bonyolítsuk a semmit tovább!

(Köszi - Bardoczideák - most olvasom soraid - megint egyet értünk!)

 

Ne fogjon senki könnyelműen
A húrok pengetésihez!
Nagy munkát vállal az magára,
Ki most kezébe lantot vesz.
Ha nem tudsz mást, mint eldalolni
Saját fájdalmad s örömed:
Nincs rád szüksége a világnak,
S azért a szent fát félretedd.
.......
Ha majd a szellem napvilága
Ragyog minden ház ablakán:
Akkor mondhatjuk, hogy megálljunk

Egy kis líra Petőfitől, a sok epika után. Pihentetőül!

 
Előzmény Válasz erre
2017-06-24 13:07:57 - BBart

aquila non captat muscas = A nagyok nem foglalkoznak kis dolgokkal (a. m. a sas nem legyekre vadászik)

Soha nem néztem utána megboldogult édesapám honnan vette a mondást.

A sasok nem fogdosnak legyeket.

Most már tudom

Köszönöm

 

"Aquilla non captat muscas!"

 
Válasz erre
2017-06-24 12:56:25 - BBart

Kedves Gyökér Én nem akartam se vadász se nyúl lenni. Mindig mondtam, hogy nem tudok értékelni. Erre mások bizonygatták, hogy akkor elsorvad az oldal értékelni kell. Bizonygatták, nem is értékelünk csak a véleményünket fejtjük ki. Megjelent a kimondatlan kérdés, hogy véleményem csak van? Gondoltam jó egy hónapig megmondom minden képről mit gondolok én.
Elkezdtem. Csinálom. Befejezem.
A véleményemen sokan besértődtek. Pedig csak egy nyúl véleménye. Nem a képeimet kritizálták, nem az értékelés gyenge pontjaira mutattak rá, hanem személyemmel kezdtek el foglalkozni. Ezt nem szeretem és nem hagyom. Ez egy képértékelő oldal.
Mivel egy ilyen fórumon felvetődött, hogy az is véleménynyilvánítás ha nem mondunk semmit a nem tetszik értékeléseket azonnal befejeztem és csak nem mondok semmit.
Miért?
Mert rámutattak, hogy a „Nem tetszik (1) az oldalon = a rossz képpel. De hát ez nem igaz! - gondoltam azonnal váltani kell. Ami nekem nem tetszik az még attól kiváló kép is lehet.
Nekem aki nem ismeri a társaságot szükségem van információkra ahhoz, hogy a szokásjogot ne sértem ezért nagyon jónak tartom a fórum lehetőségét. Szerintem sok jó beszélgetés született ahhoz képest hogy egy nyúl kérdezett.
Két hét múlva ugyan annyit fogsz hallani rólam mint előtte. Ezt tudom.
Csak azt nem, hogy a vadász felemeli-e újra a puskáját?

 

Edit kérdése egy válasz is lehet, arra kérdésre, hogy lehet-e személyeskedni?
Másfelől apaCmeN megállapítása is jogos. Ami mellesleg azt a kérdést is felveti hogy hol vannak a "vadász"-ok, akik sokadszorra is elmondják a válaszokat?
Harmadszor BBartnak is van mire büszkének lenni, van mire hivatkozva vinni a puskát, bejelentkezni a legújabb megmondóember pozícióra.

 

Talán azért, mert a vadász is és a nyúl is úgy gondolja, hogy lőni azért mégiscsak kellene. Csak hát a vadász - talán lusta, gyáva, "én vagyok a vadász" szemléletmódú?, - letette a puskát!
A nyúl meg felvette ... :)

 

Engem csak egy kérdés foglalkoztat. Miért a nyúl akarja vinni a puskát?

 
Válasz erre
2017-06-23 22:05:03 - BBart

Én úgy gondolom hogy érdemes kérdéseket felvetni és személyeskedés és indulatok nélkül azokról együtt gondolkodni. Ha lehetőség van rá az oldalon egységes álláspontot kialakítani. Most engem a következő kérdések foglalkoztatnak.

Elfogadható-e más személyes szférájába belépni képértékelés során? Máshogyan megfogalmazva. Megengedhető-e egy fotós oldalon a személyeskedés?

Ha van kedvetek írjátok meg véleményeteket. Én ha megengeditek majd a végén írom le a sajátomat. Már ha lesz aki csatlakozik.

 
Válasz erre
2017-06-23 20:14:57 - BBart

KPeter: Köszönöm a módszert.

 

Jaaaaaj alexmed !
Nem gondoltam konkrétan senkire, csak általánosban, úgy ahogyan leírtam!
Remélem másban nem maradt sértődés: Jön a hétvége kikapcsolnék!

 
Előzmény Válasz erre
2017-06-23 17:12:20 - KPeter

Az a helyzet, hogy nem nyomtatok képet, hanem el szoktam vinni valahová a nyomtatásra „előkészített” képeket. Még itt a fórumon olvastam egy egyszerű megoldást arra vonatkozóan, hogy ne érjen minket nagy meglepetés. El kell vinni egy tesztábrát kinyomtattatni úgy, hogy azt ne korrekciózzák. Ha a monitort ehhez a kinyomtatott ábrához kalibráljuk (szemre legjobban hasonlítson), és ha a fotókat az így beállított monitoron készítjük elő a nyomtatáshoz, akkor túl nagy meglepetés nem fog érni minket. De ki kell kötni, hogy azokat a képeket se korrekciózzák. Kipróbáltam, működik. De ezt a beállítást (elállítást!) csak a nyomtatás előkészítéséhez szabad használni!

 
Válasz erre
2017-06-23 16:23:20 - BBart

alexmed: Értem. Sajnálom. Tiszteletben tartom döntésed.

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ...


A Fotóvilág működése

Alapszabályzat


Mai albumajánlat

Dr. Varga Terézia
Jégvirágok tánca

Tegnapi albumajánlat

Kácsor Károly
Afrika

Videóajánlat
Lépcsőszimfónia
kompozíciós esettanulmány

Tapétázás kisvakuval
video
Szarka Klára: A hírkép és a riport
tárgyfotó
Profi tárgyfotó egyszerű eszközökkel
számláló