fotovilag.hu
Fotóvilág fórum
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ...
Általános / Gondolatok...

Ez már tényleg "kutyakomédia" a javából!
Óvodások veszekedése a homokozóban!

Térjünk végre észre emberek!
Egyikünk sem őrzött együtt libát a legelőn a másikkal, de végül is egyetemet végzett kultúr emberek lennénk!...
(Judi jelzőivel egyet értek, kivéve az enyémet, mert nem szenilis vén embernek, hanem bölcs öregnek érzem magam. "Nem közénk való volt!" írta Kölcseyről halálakor Wesselényi; és én is ezt kértem gyerekeimtől, amikor a hamvaimat a Balatonba szórják majd, hogy ez legyen a búcsú üzenetük, mert egyre inkább így érzem magam a mai világunkban...)

Képcsináló 'bűnbánatát' trollkodása részének tekintem, nem pedig őszinte önrevíziónak!..

Tényleg be kéne fejezni ezt a parttalan vitát!...
Részemről ez az utolsó beírás ebben a témában!

Uff.

 

-Ötödször bocsánatot kérek FotoMüllertől, mert nem tettem egyérterlművé, hogy nem csak és kizárólag rá vonatkozik a kijelentésem, hanem a fentebb soroltakra, és az ő, általam tévesen zsörtölődésnek, és hisztinek tartott gondolataikra.

Kiemeltem és megismételtem, hátha Neki is elkerüli a figyelmét......

 

Kedves Képcsináló! Ha elolvasod, amit korábban írtál, biztos neked is feltűnik, hogy mindenkitől bocsánatot kértél, csak éppen attól nem, akit valóban megsértettél, Müller Janitól, aki mellesleg a legjóindulatúbb ember az oldalon. (A bocsánatkérés az ő esetében ui. az volt, hogy nem csak neki szántad azt az otrombaságot, amit írtál.) De miattam vehetjük úgy, hogy a mindenkiben most már ő is benne van. Csak zárjuk le végre ezt a kutyakomédiát.

 

Én meg paraszt vagyok (v. ö.: barázdabillegető).
:-))

 

Kedves Judicium56!
Nem akartam én megsérteni senkit, de mégis sikerült.
Ezért inkább bocsánatot kérek mindenkitől.

 

"Mehr Licht!" - idézte gyakran Goethe-t Sóvári postás bácsi...

LINK

 
Válasz erre
2018-12-11 11:07:42 - KTB

Erről eszembe jutott a legrövidebb sci - fi történet:

"Több fényt", - majd megnyomta a piros gombot a pulton.
Ezt követően egy új nap fénye világította be a galaxis Orion ágát ...

 

Képcsináló, nem észleltem, hogy meg akartál sérteni, ezért nem foglalkozom a „bocsánatkéréseddel." A jövőre vonatkozóan azonban teszek egy ügyrendi javaslatot. Aki valakit v. valakiket minősíteni akar, ne célozgasson és handabandázzon, hanem nevezze meg konkrétan, kire gondol. Valahogy így: FotoMüller bohóc, Alexmed szenilis, J56 pojáca, Xabolcs tyúktolvaj, hornist barázdabillegető, Képcsináló fafejű bajkeverő stb. stb. És akkor nem lesz több félreértés. Több fényt! – ahogy egy zsörtölődő vénember mondta.

 
Válasz erre
2018-12-11 07:45:39 - Zsozso

Kedves Képcsináló . Mint mindig Te más megvilágításban látod a dolgokat. Ez a gunyoros hangvételű ún. bocsánat kérés is erre vall. Részemről ez a vita itt , le van zárva. Majd egy emailben részletesen leírom miért gondolom ezt.

 

Elnézést, még lemaradt:
Elnézést kérek azért is mert "belevaukoltam" a dolgaitokba. Ehhez nem volt semmi jogom, teljesen jogosan lettem ezért lecseszve.
Ezután nem szándékozom "belevaukolni" semmibe. Részemről ezt hozzájárulásnak veszem és nem egy részvénytársaság-szerű dolognak ahol a részvény-arány szerint megy a döntéshozatal.

És külön még egyszer mindenkitől elnézést kérek a "vénemberek" megfogalmazásért. Nagyon igazságtalan, előítéletes, és rossz gondolatok társítására alkalmas, nagyon szerencsétlen szóhasználat volt.

 

Jaj, de szeretek a békegalamb szerepében tetszelegni...
(írnám, ha nem hülyéskedném el ezzel az egészet).
Magamat illetően nem számítottam bocsánatkérésre.
A többit illetően zavarban vagyok... köszönjem meg... mondjam, hogy rendben van... meg hogy spongyát reá?...
Hát ezt így együtt. Meg hogy jóccakát mindenkinek!
(Remélem, mindenki boldog. Vagy elégedett. Meg ilyesmi. Oké ez így, János?...)

 

Kedves hornist !
Akkor legyen a kívánságod szerint!
(A bocsánatkérések időrendet követnek és nem személyeket, fontosságokat...)

-Először is bocsánatot kérek Xabolcstól, mert félreértettem, nem tudtam értelmezni gondolatait. Azt hittem zsörtölődik amikor tehetségtelen és lusta lúzerekről írt. Pedig egyáltalán nem zsörtölődött, hanem a kristálytiszta igazságot írta le.
Ráadásul magamra is ismerhettem volna és akkor nem kellett volna szegény Xabolcsnak figyelmeztetni arra hogy rám férne egy kis alázat.

-Másodszor bocsánatot kérek Bardóczideáktól. Róla is teljesen alatalanul tételeztem fel hogy zsörtölődik, amikor Xabolcs fenti gondolatát rosszindulatú szappanbuborékhoz hasonlította.

-Harmadsorban bocsánatot kérek Judiciu56-tól, amiért hisztinek értelmeztem azt, hogy folytonosan visszatér a ne lehessen levenni a képet gondolatkörhöz. El kell ismernem, ezt teljesen félreértelmeztem, ez egyáltalán nem hiszti volt, hanem bölcs és átgondolt gondolat, ami a FV-ot jobbá tenné.

-Negyedszer bocsánatot kérek Tőled kedves hornist, hiszen Te sem hisztiből mondtad, hogy attól, hogy a FV nem akar beleavatkozni a levétel dolgába, attól még lehet róla beszélni. Te is felelősen a FV jobbá tétele miatt mondod újra hogy szabályozni kell a képek levételének lehetőségét.

-Ötödször bocsánatot kérek FotoMüllertől, mert nem tettem egyérterlművé, hogy nem csak és kizárólag rá vonatkozik a kijelentésem, hanem a fentebb soroltakra, és az ő, általam tévesen zsörtölődésnek, és hisztinek tartott gondolataikra.

-Hatodszor bocsánatot kérek alexmedtől. Ő sejteni sejtette, hogy a "vénemberek" szó egy vicces évődésnek, szinte öniróniának készült, de nem az lett. Így teljes joggal gondolta sértésnek, ezért Tőle is elnézést kérek.

-Hetedszer elnézést kérek capriccotól is hisz teljesen igaza van: Helytelen volt a megjegyzésem.

-Nyolcadszor elnézést kérek Zsozsótól is: Teljesen igaza van semmiféle hibámat nem vettem eddig észre. Teljesen igaz rám a mondás miszerint A máséban a szálkát, sajátjában a gerendát sem.

 

Amúgy sajnálom, hogy a közelmúltban a témában írt soraimban elég nehezen különíthető el a hülyéskedés a komoly mondanivalótól. Ez csak és kizárólag azt jelzi, hogy nem tudlak igazán komolyan venni.
Hogy mi legyen? Kérj elnézést mindazoktól, akiket megsértettél, és mindenki hajlandó lesz neked elnézni a botlásodat, ha nem cifrázod tovább.
Én egy pilanatig sem haragudtam rád - jó, kissé neheztelek a sértés miatt -, így továbbra sem kell tarts semmitől. És személyesen soha nem kellett tartanod tőlem. Még a bosszúpontjaimtól sem, mert ilyeneket én nem adok.
Azt az egyetlenegy lépést viszont neked kell megtenned.
Jobb ötletem nincs.

 

Bosszúpontozás? Miről beszélsz, Képcsináló?
Ez az egyik.
A másik az, hogy nekünk honnan kellene tudnunk, hogy te mire gondolsz?
Mi arra gondolunk, hogy nem azt kellene sajnálnod, hogy Müller János Barátunk nem hisz neked. Azt kellene sajnálnod, hogy személyeskedtél. Megsérettted őt, és most kiderült, hogy mást is meg akartál sérteni. Egyre cifrább lesz az ügy.
Azon pedig ne csodálkozz, hogy ha az alábbiakkal meglehetősen felhívtad magadra a figyelmet, ennek köszönhetően nem csak szépírói, de fotográfusi munkásságodat is megpróbáljuk még részletesebben górcső alá venni.
Az a rózsa, hát igen... ritkán írok férfinak verset, be kell valljam... de ne örülj korán. A képnek szólt elsősorban. Vagy mit is beszélek....
A harmadik meg: egészen érdekesen állsz te a Fotóvilághoz, ha átvillan az agyadon, hogy majd neked esünk (v. ö.: tettlegesség) egy krimóban. Én nem állítom magamról, hogy úriember lennék, de a többiek viszont azok, és majd ők jól lefognak engem...

 

Kedves Sándor !
Köszönöm hogy invitálsz, de most is azt tudom mondani, mint amit már máskor is: Inkább a ritkán látott családommal tölteném az időt, Pécsen.
Továbbá a mai nap tapasztalata miatt félelmem is van a találkozástól. Szerintem többen nem igazán szimpatizálnak velem. Fölösleges konfliktus-lehetőség lenne egy találkozás.

 

Tudod mit Kovács Mihály!?
Gyere el majd az alant már hármunk által javasolt találkára - ha kitaláljuk, hogy hol és mikor!...
Nagyon szeretem az ilyen face to face észtornát!...
Élvezet lesz veled vitáznom!
(De a bunyótól sem félek, valamikor fekete öves judós voltam!)

 

Most értem haza. Eddig dolgoztam, csak a telefonon néztem rá-rá az oldalra, hogy mi történik?
Most mit mondjak?
Mondjam az én verziómat, vagy Ti a magatokét?
Netán képesek vagyunk megbeszélni értelmesen?
Egy ifjúkori képem felrakása olyan mértékűen rombolja az oldal színvonalát, hogy immár kilenc órája senki nem hajlandó ide képet felrakni?
Netán az általam megfogalmazott rossz tulajdonságok szabadultak el, beszólások, bosszúpontozások formájában, és az hat riasztóan?
A képet levegyem? Azt nem lehet, mert az főben járó bűn.....
Mi legyen?
János begubózását sajnálom leginkább. Hiába nem (csak és kizárólag) rá gondoltam, de mivel az Ő bejegyzése alá került az enyém, magára vette. Leírtam, hogy nem (csak és kizárólag) rá gondoltam, nem hitt, nem hisz nekem.
Sajnálom.

 

Ja...akkor már hárman vetettük fel ugyan azt a találkozási metódust!
Mert én is megtettem, nemrég!
Tehát egy adott helyen, mindig adott időben (intervallumban); aki ott van ott, aki nem az bánhatja!...
Most már csak a helyszínben és az időpont intervallumában kéne megegyezni!
Én a Trombitást nem, hanem a Margit krt.-i Pub-ot javasoltam- bár még nem beszéltem velük erről - felhatalmazás hiányában!
Egyikünk a XIII. kerületi Vak Varjú éttermet javasolta, ahol kifejezetten örülnek az adott időben rendszeres klub jellegű találkának! (A régi Illés zenekar tagjaival van ott rendszertelen időben találkám, mert ketten is Németországban laknak!)
Tibor találd ki hol, és milyen rendszerben - én sohasem voltam jó szervező!...
(Zsolt, elsőre meghívlak két pofa sörre, ha a második találkánál Te teszed ezt velem!)

 

Felrakhatták de azt nem olvastam

 

Még írd be vagy 20 helyre, Tibor.
Megyek, ha lesz pia. Szóljál, ha van valami konkrét.
Mail public.
Amúgy Lajos meg már szervez egy ilyet. Vagy ezt?...

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ...
számláló