fotovilag.hu
Fotóvilág fórum
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ...
Általános / T. Szerkesztőség
Válasz erre
2018-10-16 23:16:24 - Zsozso

Én is csatlakozom. Sok tagot, szép és jó képeket Neked Fotovilag.

 
Válasz erre
2018-10-16 22:29:21 - evka

Csatlakozom az előttem szólóhoz!

 
Válasz erre
2018-10-16 21:27:48 - Josa

FOTÓVILÁG:
Köszönjük az oldal működését lehetővé tevő anyagi és nem anyagi háttér biztosítását.

 

Amikor önkéntes volt akkor úgy és annyit fizettünk mind amikor díjköteles volt. Nem kellett volna leírni mert magától értedödik

 

Fontos, hogy ne feledjük azt a tényt, hogy1996 óta idáig Dékán István úr
S néhány tag anyagi támogatása tartotta fenn az oldalt.

Valamint köszönet azon tagoknak is akik minőségi és professzionális fotókat nem csak az óriások oldalaira töltik fel hanem ide is.


Emelem a kalapom mindenki előtt, akik még a mai napig is itt vannak s köszönöm az új tagoknak is hogy részesei lettek az oldal életének.
Szép estét!

 

Asszem, az a korcsma, ahol ingyen adnák a piát, nagyon népszerű lenne...
...legfeljebb a finnyásabb vendégek kerülnék el a közönség összetétele miatt :)

 

És hidd el, János, ellenkező eset is van (persze nem itt, a FV-on...), hogy a másik ember úgy érzi, neki az jár, amiért más fizet.
Persze, az, amit te megfogalmaztál, már az én fejemben is megfordult, csak más analógiával. Nem tudjuk, miért jó a tulajdonosoknak, hogy "csak úgy" itt "tartanak" minket... csak remélhetjük, hogy nekik is jó ez valamire.

 

Köszönöm én is, de azért őszintén megmondva kissé igazságtalanságnak érzem a dolgot!
Olyan az érzésem, mintha más pénzén járnék kocsmába, jól érezni magamat!

 

Csatlakozom Judicium56 köszönetéhez - igazán nagyvonalú, baráti és a mai világban egyáltalán nem gyakori gesztus a Szerkesztőségtől amit, és ahogy tesz!...
Továbbra is fenntartom a tulajdonos váltás után tett ígéretemet, ha mégis 'tagdíjat' kell majd egyszer fizetni, akkor nyugdíjas létemre azt is vállalom!

 

Tisztelt Szerkesztőség!

Köszönet az áldozatvállalásért.

 

... és mint minden munkahelyen, itt is érvényesek bizonyos dolgok.
A munka 80%-át az ott dolgozók 20 %-a végzi el.
Valakinek hosszabb a cigiszünet, valakinek rövidebb, valakinek nincsen.
A teljesítmény és a bér nem arányos.
A jobban dolgozók (képzelik ők) gyakran cseszegetik a kevésbé jól dolgozókat. A cseszegetettek gyakran nem zavartatják magukat.
Valaki csak bejár, felveszi a fizetést, nem is köszön, csak lelép gyorsan.
Valaki szívét lelkét beleadja, ezért sokan hülyének nézik.
Valaki próbálja a legjobbat kihozni a munkából, ezért azzal gyanúsítják, hogy át akarja venni az irányítást.
Valaki utasítgatja a munkatársait, pedig nem is főnök.
Stb.

 

Természetes rejtve benne van az az üzenet is: Mi ennyit áldozunk a fenntartásra. Ha extrákat akartok, oldjátok meg.
És szerintem ez is rendben van, és ezt nem az opportunizmus és a lojalitás íratja velem.
Annak idején felmerült az oldalnak a tagság felől érkező (részleges) anyagi támogatása. Dékán István (is) sokat fektetett az oldal fejlesztésébe, voltak pl. oktató vidók, fizetett képértékelések. A fizetés vagy nem fizetés kérdése azonban és természetesen akkor is megosztotta a tagságot. Ha jól olvasok a sorok mögött, a jelenlegi két tulajdonosnak megfelel így az oldal felkészültsége.
És hát ezzel sincs semmi baj. Mi töltjük meg szoftverrel a hardvert (nem szeretnék nagyképűsködni ezzel az állításommal, de talán ez a realitás), mi alakítjuk az oldalt. Ez nemcsak munka, de felelősség is.

 

Szerintem ez egy nagyon korrekt, lényegre törő, felesleges sallangokat nem tartalmazó válasz (lelkem mélyén titkon pont erre számítottam...)

 

Tisztelt Tagság !

Ferenc kérdésére a válasz:

a tulajdonos biztosítja jövőre is az oldal anyagi jellegű kötelezettségeit.


szép fényeket
Üdvözlettel:

 
Előzmény Válasz erre
2018-10-16 09:00:01 - Zsozso

Ez a kérdés. Máskülönben a vitatott téma szerintem SOK HŰHÓ SEMMIERT.

 

T. Szerkesztőség!

Mibe fog kerülni a jövő évi üzemeltetés és miből lesz finanszírozva?
Hogy FotoMüller indirekt kérdését direktté alakítsam. A képlevétel témájáról már épp eléggé leszopogattuk a húst.

 

Az előző, valószínűleg súlyos hangvételű hozzászólásomhoz még egy, talán még ennyire sem komolyan vehető ötlet.
Nekem van itt egy jó pár ember, akinek adok a szavára. Másképp nem is jöttem volna vissza. Ők tudnak velem normális hangon kommunikálni, mert ismernek annyira, hogy másképp nem is mindig lehet. És nem mellesleg kultúremberek.
Nos, teszem fel, egyikük azt írná egy képemre, első hozzászólóként: "Figyelj, Zsolt, nem való ez a kép ide. Szerintem vedd le."
Esetleg még egy valaki megírja ugyanezt.
És aztán senki nem pontozza.
Szerintetek fent hagynám?...
Ez sem biztos, hogy mindenkinél működik. És ez is példa arra, hogy - sajnos - mindenkinél működő HUMÁN megoldás nem létezik. Ja, az oktatási-nevelési rendszerben sem. De ez nem azt bizonyítja, hogy minden iskola rossz.

 

Vagy talán azt kellene megoldani, hogy mások levehessék valakinek a képét. Mert sajnos bizonyos esetekben egyáltalán nem működik az önkontroll. Sőt, tudomásom van róla, hogy nem egy esetben úgy kerül fel kép, hogy az illető sem biztos benne, hogy az a kép jó. Vagy pedig lesír róla.
Az első mondatom - bevallom - provokáció volt, beismerem. De ha még lenne is egy három vagy akár tíz fős, a "nép rétegeiből" kinövő lokális ítészgárda, aki dönt arról, hogy a fotó nagyon kisállatos meg satöbbi, és megérett a gyehennára, valakinek ez sem használ.
Érdemes lenne viszont visszaolvasni a Fotóvilág weboldal céljait. Cél-e az, hogy a legjobbak közé tartozzon, akár Magyarországon is? Nem célja. Célja-e az, hogy csak profi módon megvalósított képeket tartalmazzon? Nem célja. Célja-e a hosszú távon hatékony, szakmai oktakási(-nevelési!!!) jellegű kommunikáció? Nem célja. Hányszor gurult el a billentyűzetetek Bardoczideáktól, tőlem, Keimitől vagy sorolhatnám? És mindez azért (jó, hagyjuk azért az Imrét...), mert néhol eléggé más fogalmaink vannak arról, hogy mi is a jó kép.
Itt van pl. Alex Doki. A képei jók, vagy nagyon jók, vagy olyan mindennaposak, de ő békésen tűri, hogy többször nem pontozzák, gyakran elmennek mellette. Ő neki ezek a jó képek, azok a jó képek, amelyek tőle telnek. És szerintem átlag felettiek, de Sándor mellett más neveket is említhetnék. Sokkal kisebb kvalitású fotósok fejezik ki sokkal nagyobb hangon a képeikbe vetett hitüket. Ez sem baj, ha nem jut el a dolog addig, hogy személyeskedés lesz belőle.
Allegro ötletét én is nagyra tartom, bár - igazán nagyon kedvellek, Judit!!! ugye tudod? - egy kicsit naivnak. De talán jelen lehetőségek között nincs más út. Én nem fogom ezt követni, nekem nincs időm külön a képgallériáimba aztán a főoldalra töltögetni (ki nézi meg a gyűjteményben a képeimet?), én elvárom, hogy ne a "belerúgtam a betonfalba" című, rossz vért szülő kritikák találják el a kivételesen ráérő pillanataimban leexponált, és nem egy esetben átlag feletti odafigyeléssel kidolgozott képeimet.
Valahogyan, akárhogyan is, azokat a talán nem annyira toleráns gondolatainkat, amelyek a képek alatt annyi kárt okoztak, át kellene (persze átgondolva, megszűrve) csoportosítani ide, a topicba. Ez lenne, lehetne itt - persze oktatás-nevelésileg jó értelemben - a nézetek ütköztetésének és kisimításának a fóruma. És Fei felajánlását ugyan kissé Sziszifuszinak érzem, hogy itt jelzi a képfórumban tapasztalt visszáságokat, de sok erőt kívánok neki hozzá (nem ironikusan, hanem valóságosan).
Amikor tanítok, azt tanítom (többek között) a növendékeimnek, hogyha gyakorolnak, és jól sikerül, annak örüljenek. De ha elrontják, abba ne vigyék bele az érzelmeiket (mert az leginkább negatív lesz, és elveszi az erejüket a folytatástól, a javítástól). Tudomásul kell venni, hogy hibáztak, és túl kell lépni rajta.

 
Válasz erre
2018-10-15 21:43:45 - Josa

Ime egy macerás végszükség-megoldás, ha még nincs túl sok hozzászólás:
1. Tegyük fel a javított képet újra
2. Menjünk vissza a rossz képhez és jelöljük ki az első hozzászóló szövegét az egérrel (a hozzászóló nevével együtt), és Ctrl+C-vel vegyük fel az átmeneti tárolóba.
3. CTRL+V-vel másoljuk ezt be a jó képünk alá, mintha a saját hozzászólásunk lenne, és Enter.
Ismételjük meg a műveletet a többi hozzászólóval is.
4. A tisztesség kedvéért, saját megjegyzésként azért írjuk be, hogy mi történt.
5. Töröljük a régi képet.
*
Megjegyzendő, hogy ez a módszer nem tökéletes, mert a megjegyzések eredeti dátumát valószínűleg nem lehet így átvinni, ezért aki ezzel a megoldással él, az lehetőleg tartsa meg legalább a hozzászólások sorrendjét.
Remélhetően mindez működik is, de megéri?

 

Igen, igen! Zoránnak igaza van de ott egy remekül működő, modern szoftver üzemel, ami automatikusan ellenőrzi a feltöltéseket és törléseket!
Mi fotóvilágunk szoftvere viszont régi és örülni kell már annak is, hogy működik!
Ferinek igaza van abban, amit kérdezett! Egyenlőre még az is homályos, hogy mibe fog kerülni a jövő évi üzemeltetés és az miből lesz finanszírozva!
Így aztán Judit ötlete tűnik a legmegoldhatóbbnak.

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ...
számláló